http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Dopff au Moulin Pinot GrisUnderberg 30 stk.løse

Brunello di Montalcino “Vigna del Fiore” D.O.C.G.
Forstør billede


Brunello di Montalcino “Vigna del Fiore” D.O.C.G.

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25055

Brunello di Montalcino

Fattoria dei Barbi “Vigna del Fiore” D.O.C.G.

Cinelli Colombini familien, har dyrket og ejet jord i Montalcino siden 1352, og har ejet Fattoria dei Barbi, siden slutningen af det 18. århundrede.

Huset råder over 450 ha jord og vingårde i Montalcino, Scansano og Chianti.

Huset har produceret Brunello siden 1892, og var de første, der eksporterede Brunello til Europa, Amerika og Asien.

Siden 1892 har denne vin med sine mange udmærkelser været hjertet i husets produktion. Vigna del Fiore er en enestående vinmark. De 5,7 ha ligger i et område, hvor man har dyrket vin siden 18. tallet. Det er en af de sydlige marker i Brunello Montalcino området, og en af de ældste. Jordens særlige betingelser og beskaffenhed giver denne Brunello helt specielle kvaliteter, med en meget elegant bouquet og en harmonisk og nuanceret smag.

Man har fremstillet Vigna del Fiore siden 1891. De yngre årgange kan sagtens nydes allerede nu, selv om det er en vin med exceptionelt lagringspotentiale.

Farven er smuk rubin rød med granat rødt skær. Bouqueten er yderst nuanceret og byder på både kirsebær, mandler, vanille samt lette strejf af mynte. Smagen er varm, meget rund, velafbalanceret og harmonisk. Eftersmagen er overraskende lang med fine toner af hvid peber og kryddernellike.

Ejer: Fattoria dei Barbi
Område: Montalcino
Druesorter: 100% Brunello (Sangiovese).
Produktion: Før den egentlige gæring gennemgik nogle af druerne en forgæring i 48 timer ved ca. 3-5°. Denne nytænkende metode forhindrer risikoen for overmodne bær som følge af de seneste års klimaforandringer, og tilfører vinen mere blødhed, balance og farve.
Lagring: Vinen har lagret i over 2 år i slovenske egefade, og derefter 6 måneder på flaske.
Lagringspotentiale: 15 år.
Alkohol: 14,0%
Restsukker: 1,4 g/l.

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".