Produkter

Alana McGettigan IL Faggio Montepulciano D'Abruzzo

25100
Ost
Ost
Pasta
Pasta
Svinekød
Svinekød
Tapas
Tapas

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Il Faggio

Montepulciano d´Abruzzo DOC

Midt I Italien finder vi Abruzzo regionen beliggende Øst for Toscana. Her dominerer druesorten Montepulciano og Montepulciano d´Abruzzo, en druesort som giver megen saft og smag. Vinen er produceret af Alana McGettigan, på et af områdets flotteste og bedste kooperativer, i den nordlige del af Abruzzo regionen.

Alana ønskede at skabe en vin med karakter og intensitet, kombineret med friskhed og fylde som sjældent opleves i denne region.

Navnet Il Faggio stammer fra de store smukke Bøgetræer, som fremstår majestætisk i dette område, de kan især opleves i Abruzzo National Park.

Druerne til denne vin er dyrket på skråningerne, samt på de fladere vinmarker der støder op til byen San Salvo i Abruzzo

Druerne er primært hånd høstet, her blev kun de druer af bedste kvalitet udvalgt. Vinen er fermenteret i 6 dage ved temperaturstyret gæring ved ca. 34 grader. De første par dage gennemgik vinen hyppigt ”Pump over” for at øge ekstraktionen. Efterfølgende blev vinen overført til ståltank til malolaktisk gæring.

Vinen har en dyb rubinrød farve. Aromaen er fyldt med mørke frugter, blommer, chokolade, kirsebær og strejf af mokka. Smagen er blød og fyldig, kirsebær, chokolade og kaffe tonerne bliver fremhævet, som ledsages af bløde modne tanniner. Eftersmagen er blød og har længde.

Nyd vinen til, tapas, kødretter, pasta og ost. Vinen er særdeles behagelig at nyde uden mad.

Information

Land
Italien
Region
Abruzzo
Årgang
2020
Alc %
12,5
Lukning
Skruelåg
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Montepulciano
Anvendelse
- Ost
- Pasta
- Svinekød
- Tapas
Drueandel
- Montepulciano 100%
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig
Download som PDF