http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Royal Salute 21 årSouthern Comfort

Castello D´Albola Chianti Classico Le Ellere d´Albola
Forstør billede


Castello D´Albola Chianti Classico Le Ellere d´Albola

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25145

Castello D´Albola

Le Ellere, Chianti Classico DOCG, Toscana, Italien

Middelalderlandsbyen Castello d’Albola ligger på de storslåede Chianti bakker, i en unik beliggenhed kendt for sin charme og for det stemningsfulde og unikke landskab.

Castello d´Albola er én af Zonin familiens 10 italienske vingårde fra de klassiske vinregioner. Derudover ejer Zonin familien også en vingård i Virginia i USA.

Zonin har ejet vingården i over 30 år. I den periode har de udvidet vinmarkerne og restaureret ejendommen, som i dag dækker 900 hektar, hvoraf de 150 er beplantet med vin, og her findes mere end 4.000 oliventræer.

Castello D´Albola, Le Ellere, Chianti Classico DOCG er en ”Cru” Chianti, hvor druerne selekteres nøje og kommer fra Pian d’Albola, i en højde af omkring 500 meter. Her består jorden af kalkstens mergel med et højt indhold af calcium, samt en betydelig mængde ler og grus. Landskabets natur med mange solvendte bjergskråninger, giver optimale vækst- og modningsbetingelser for Sangiovese druen, som under disse forhold modner fuldt ud.

Druerne plukkes med hånden i begyndelsen af oktober. Mosten placeret i vandrette gæringstanke, hvor den alkoholiske gæring finder sted, den varer i ca. 12 dage. Den efterfølges af den malolaktisk gæring, hvor æblesyre omdannes til mælkesyre. I december, fadlagres vinen i ca. 12 måneder inden den flaskelagres i minimum 6 måneder inden Castello D´Albola, Le Ellere, Chianti Classico DOCG frigives til salg.

Farven er klar rød med teglfarvede reflekser. Smagen er silkeblød og let, med finesse af en vin fra højtliggende vinmarker sammen med rundhed og fylde fra de solmodne druer, alt sammen forenet i en ekstraordinær vedholdende eftersmag.

Vinen er særligt velegnet til: pastaretter, lette fjerkræretter samt ikke for stærk orientalsk mad.

Land: Italien
Område: Toscana IGT
Areal: Radda i Chianti (Siena)
Ejer: Zonin
Årgang: 2011
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Druesammensætning: 100 % Sangiovese
Vinstokke: 3.500 vinstokke pr. ha med en gennemsnitsalder på 20 år
Ydelse: 6.000 kg pr. ha
Lagring: 12 måneders fadlagring efterfuldt af 6 måneders flaskelagring.
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 16-18°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.10.201 Mendocino Wine CO - Certificeret Co2-neutral

Vores californiske vinhus, Mendocino Wine Co. er certificeret CO2 neutral, og det endda uden at købe CO2-kvoter!

Det ene certifikat viser at Vingården Mendocinos vinmarker og den måde de håndterer disse er CCOF certificeret, hvilket svarer til EU's ØKO-mærke. Grunden til at ”kun” Paul Dolan er ØK-certificeret, er at her anvender de udelukkende druer fra egne kontrollerede marker.

Det andet certifikat viser at Vingården Mendocino behandler og producerer al den vin de får ind efter CCOF- standarder – altså efter EU's økologiske standarder, også selv om ikke alle druer er dyrket økologisk. Du finder vinene fra Mendocino Wine Co. her

{slimbox images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate GMA;images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate NOP}

Se også www.mendocinowineco.com/trade-media - med nyttig information, hvis du vil vide mere!