Produkter
Fattoria Lornano Rosso Toscana IGT
Kalv
Ost
Pasta
Risotto
Skala
Beskrivelse
Fattoria Lornano Rosso Toscana IGT
Fattoria Lornano er en familieejet vingård i de sydvestlige bakker i Castellina (Chianti), Toscana. Beliggende mellem Firenze og Sienna, tættest på Firenze. Vingården er lokaliseret 300 m over havoverfladen i landsbyen Lornano, der udover kirken har én restaurant og denne familievingård.
Fattoria Lornano har været ejet af den samme familie siden 1904. I dag er det 4. generation - Nicolò and Galileo Pozzoli, der under kyndig ledelse af oenolog Franco Bernabei og konsulent Matteo Bernabei driver familievingården.
Ejendommen strækker sig over 180 ha, hvoraf 49 er plantet med vinstokke. 80 % af vinmarken er beplantet med 15 forskellige nøje udvalgte kloner af Sangiovese, der udtrykker al den autentiske karakter af denne gamle og fantastiske drue. De øvrige 20 % er beplantet med Merlot, Cabernet Sauvignon samt en lille procentdel af de hvide druer Trebbiano og Malvasia. Disse anvendes til den berømte Vin Santo del Chianti Classico DOC.
Fattoria Lornano Rosso Toscana IGT består af 70 % Sangiovese (den klassiske Chianti-drue) og 30 % Merlot. Druerne vinificeres i moderne rustfrie ståltanke, hvor drueskindet opblødes i vinen i 25-30 dage ved en temperatur på ca. 26° C. Når den alkoholiske gæring er afsluttet, begynder vinen sin malolaktiske gæring. Dette omdanner æblesyren i vinen til mælkesyre. Herefter lagres vinen på franske egefade i ca. 6 måneder og derefter på flaske i yderligere 6 måneder.
Fattoria Lornano Rosso Toscana IGT har en brillant rubinrød farve. Duften er frisk, og her anes duftstoffer af modne røde bær især hindbær. Smagen er velafbalanceret med friskhed og blød behagelig syre.
Serveringstemperatur 15 – 18°C.
GULD MEDALJE - Gilbert & Gaillard 2018 (årg. 2016)
Information
- Sangiovese
- Ost
- Pasta
- Risotto
- Sangiovese 25%