http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kilbeggan WhiskyCépages Pays d´Oc Chardonnay

Moschioni Celtico Rosso
Forstør billede


Moschioni Celtico Rosso

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25440

Moschioni

Rosso Celtico

Michele Moschionis gård ligger i Gagliano uden for den UNESCO-beskyttede friulanske by, Cividale del Friuli. Nordøst for Udine og kun 15 kilometer fra Slovenien. Vinstokkene er spredt på flere forskellige jordstykker i området. Sådan er det ofte i Friuli.

Michele er en ener i den friulanske vinverden, da han har brudt med årtiers hvidvinstraditioner på den familieejede vingård og nu kun laver rødvine på især de klassiske friulanske druesorter Schioppettino, Tazzelenghe, Refosco og Pignolo.

I alt producerer Michele årligt cirka 40.000 flasker ufiltreret vin fra sine 14 hektar vinstokke. Hvis en årgang ikke lever op til Micheles forventninger, så laver han alternative blandinger i stedet for sit normale “repertoire”. Som for eksempel ”Bisest 2005” (Schioppettino, Pignolo, Merlot og Cabernet Sauvignon).

Han overtog styringen af gården i 1987 og ændrede dens ”portefølje” fra 50 % hvid og 50 % rød til 100 % rød (bortset fra en enkelt sød vin).

Michele er god ven med Amarone-producenten Romano del Forno, og Moschionis vine har samme dybde og koncentration som en dyr Amarone. Høstudbyttet for hver enkelt drue, især Pignolo, er ekstremt lavt, hvilket også kan ses på prisen.

Merlotdruerne udsættes for en let ”appassimento” (tørring) i ca. 20 dage, for at Cabernet Sauvignon-druerne kan opnå fuld modenhed. Denne lette tørring, hvor druerne mister 5-10 % af vægten, giver vinen et fyldig og koncentreret udtryk, men det balanceres af den klassiske friulanske frugtsyre.

Merlot er kendetegnet ved et relativt lavt tannin-indhold, hvilket giver en blød og letdrikkelig, men stadig kompleks vin. Merlot i Friuli er kendt for smag af blommer, sorte kirsebær, violer og appelsiner.

Imens Merlot sørger for frugt, blødhed og masser af farve, tilfører Cabernet Sauvignon strukur, kant og krop. Cabernet Sauvignon af høj kvalitet har et særdeles godt lagringspotentiale og kan med tiden udvikle endnu flere og mere komplekse smagsnuancer. Smagen af solbær, kaffe, chokolade og cedertæ er de typiske kendetegn ved denne drue i Friuli.

Vinen er særligt egnet til oksekød, halvtunge retter, skimmeloste og krydret mad.

Land: Italien
Område: Friuli
Ejer: Michele Moschioni
Årgang: 2007
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 0,75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Ler og grus
Vinstokke: 5200 vinstokke pr ha. 5 tons/ha= 1 kg pr. vinstok.
Druesammensætning: 50 % Merlot og 50 % Cabernet Sauvignon
Dyrkningsmetode: Fermentering i ståltanke, manuel pres
Høst: Håndplukket slut september
Lagring: 12 måneder på store egetræsfade 80 % nye, 20 % brugte), 6-8 måneder i ståltank og 10-12 måneders flaskelagring. Vinen er ikke filtreret.
Lagringspotentiale: Over 15 år
Alkohol : 15 %
Anbefalet serveringstemp.: 17°C

pdf-icon


2007-årgangen får 5 af 6 stjerner i Nordjyske i februar 2013 af Jørgen La Cour-Harbo

92 point 2007 Wine Advocate. (Årgang 20017)

Madmagasinet Gastro om Moschioni Rosso Celtico 2007: ”Bordeaux på steroider”
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

06.12.2010 Australsk topvin

TOPVIN: Willunga 100 Grenache

2010 har været et særdeles positivt år for Willunga 100 Grenache. Vinen er blevet rosende omtalt flere gange af bl.a Oz Clarke, Jancis Robinson og The Wine Gang UK. Senest har Janice Robinson nævnt Willunga 100 Grenache i Financial Times i "Jancis Robinson’s top 100 red wines", og Olly Smith gav en fremragende anmeldese i The Mail on Sunday, Live Magazine

Se hele beskrivelsen her