http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Koskenkorva Vodka NordberryMouton Cadet Reserve Graves Blanc

Moschioni Pignolo Rosso
Forstør billede


Moschioni Pignolo Rosso

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25455

Moschioni

Pignolo

Michele Moschionis gård ligger i Gagliano uden for den UNESCO-beskyttede friulanske by, Cividale del Friuli. Nordøst for Udine og kun 15 kilometer fra Slovenien. Vinstokkene er spredt på flere forskellige jordstykker i området. Sådan er det ofte i Friuli.

Michele er en ener i den friulanske vinverden, da han har brudt med årtiers hvidvinstraditioner på den familieejede vingård og nu kun laver rødvine på især de klassiske friulanske druesorter Schioppettino, Tazzelenghe, Refosco og Pignolo.

I alt producerer Michele årligt cirka 40.000 flasker ufiltreret vin fra sine 14 hektar vinstokke. Hvis en årgang ikke lever op til Micheles forventninger, så laver han alternative blandinger i stedet for sit normale “repertoire”. Som for eksempel ”Bisest 2005” (Schioppettino, Pignolo, Merlot og Cabernet Sauvignon).

Han overtog styringen af gården i 1987 og ændrede dens ”portefølje” fra 50 % hvid og 50 % rød til 100 % rød (bortset fra en enkelt sød vin).

Michele er god ven med Amarone-producenten Romano del Forno, og Moschionis vine har samme dybde og koncentration som en dyr Amarone. Høstudbyttet for hver enkelt drue, især Pignolo, er ekstremt lavt, hvilket også kan ses på prisen.

Pignolodruen (Den lille pinjekerne) er lille. Klaserne er små, og giver kun få druer. Læg dertil en let tørring (appassimento) af druerne, og Moschioni står tilbage med et meget lille udbytte. Men sikke en koncentration! Du glemmer aldrig den første gang du smagte Moschionis Pignolo.

Den er en lille og vanskelig drue at dyrke, men giver fyldige vine med markante tanniner, der slikker indersiden af kinden. Når den vinificeres på barrique tåler en Pignoloflaske med fordel lang opbevaring.

Frugtsmagen i vinen er modne blommer, kirsebær og blåbær. Eftersmagen lang.

Men der skal mad til! Uden mad virker vinen mættende og en anelse tung at drikke. Anbefales til kraftigte kødretter, gryderetter, nedkogte saucer og skimmeloste.

Land: Italien
Område: Friuli
Ejer: Michele Moschioni
Årgang: 2007
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Ler og grus
Vinstokke: 6000-6500 vinstokke pr. ha., 3,5 tons/ha = 0,5 - 0,6 kg pr. vinstok.
Druesammensætning: 100 % Pignolo
Høst: Håndplukket start oktober
Gæring: Fermentering på træfad, manuel pres. Kun druens egne gærceller benyttes i vinifikationen, og kun en femtedel svovl af normalen, hvilket resulterer i en mere naturlig vin end de fleste konkurrenter.
Lagring: 16-18 måneder på store egetræsfade og 6-8 måneder i ståltank. Vinen er ikke filtreret.
Lagringspotentiale: 18-20 år
Alkohol : 15 %
Anbefalet serveringstemp.: 17°C

pdf-icon


Gastro om Pignolo 2007: ”En bombe - andet ville være løgn. Jeg skal ikke forsøge at underspille Moschionis Pignolo...den ER voldsom. Fuld af mørk bitterchokolade og essensen af blåbær. Den forekommer bondsk mere end nobel lige nu, åben, rustik mere end fisefornem og hoven.Koncentrationen er imponerende, men det er først og fremmest den uforlignelige let bitre skovbærsmag, der løfter vinen fra sukkersødme og banal alkohol. Der er bund i sagerne.”

 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.03.2012 Paul Symington awarded

Paul Symington er som den første fra Douro og Portugal, blevet udnævnt til “Decanter Man of the Year 2012”.

Læs mere her (pdf)