http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Rose's Blue CuracaoTenuta Curezza, Primitivo

Ripasso Superiore Corte Volponi
Forstør billede


Ripasso Superiore Corte Volponi

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 12
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25670

Valpolicella Ripasso

Superiore D.O.C. - Corte Volponi

Valpolicella er et italiensk vin-område i Veneto-regionen, der er placeret nord for Verona og øst for Garda-søen. Området er kendt for en fortrinlig vinproduktion. Ikke mindst de udsøgte og berømte Amarone della Valpolicella-vine.

Navnet Valpolicella kommer af det latinske ”Val poly cella”, og betyder ”dalen med de mange kældre”.

Fabio og Paolo Zenato har fundet inspiration i områdets lange historie med unik vinproduktion. Deres ambition er at producere Valpolicella vin i den højeste mulige kvalitet. Sammen med lokale vinavlere i hjertet af Valpolicella har de skabt to særlige vine under navnet Corte Volponi, Valpolicella Superiore Ripasso og Amarone Classico D.O.C.G.

Vinfremstilling har været en del af Zenatofamiliens historie i de seneste tre generationer. De traditionelle metoder kombineret med moderne teknologi frembringer karakterfyldte vine med tydelige træk fra de anvendte druer.

1. gæring foregår i ståltanke med skindkontakt i 12 dage. 2. gæring startes i slutningen af februar og kaldes ”ripasso”. Den unge Valpolicellavin blandes med rester fra Amarone- og Reciotoproduktionen, som índeholder nok sukker og gærrester til at sætte gæringen igang igen. Metoden tilfører den færdige Ripasso en fyldig struktur og fin kompleksitet.

Corte Volponi Valpolicella Ripasso Superiore har en dyb rubinrød farve. Duften er fyldig og intens, med noter af sort peber, vilde røde bær, læder og tobak. Smagen er kraftig, elegant med noter af rød frugt, lakrids, sød tobak, vanilje og chokolade.

Land: Italien
Område: Valpolicella
Ejer: Corte Volponi
Årgang: 2014
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Vinstokke: Corvina og Corvinone: Delvis pergola system, 3.000 vinstokke pr. ha. Rondinella: Delvis Guyot system, 4.000 vinstokke pr. ha.
Druesammensætning: 55 % Corvina, 25 % Corvinone, 20 % Rondinella
Høst: Druerne håndplukkes i den sidste uge i september eller begyndelsen af oktober.
Gæring: 1. gæring i ståltanke ved 23-25°C med skindkontakt i 12 dage. 2. gæring (ripasso) i slutningen af februar med rester fra Amarone- og Reciotoproduktionen.
Lagring: 12 måneders lagring i franske og slovenske egetræsfade. minimum 4 måneders flaskelagring.
Alkohol: 13,5 %

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

Rosé



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

31.03.201 Medalje til Le Reviseur

Guldmedalje til Le Reviseur XO Cognac

Le Reviseur XO Cognac har vundet GULDMEDALJE ved San Francisco World Spirits Competition 2011. Konkurrencen blev afholdt 18.-20. marts 2011 på Hotel Nikko i San Francisco og var den 11. og hidtil største. 1.106 produkter fra 61 lande deltog i konkurrencen.

Se hele beskrivelsen her