http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Rose's Blue CuracaoTenuta Curezza, Primitivo

Ripasso Superiore Corte Volponi
Forstør billede


Ripasso Superiore Corte Volponi

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 12
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25670

Valpolicella Ripasso

Superiore D.O.C. - Corte Volponi

Valpolicella er et italiensk vin-område i Veneto-regionen, der er placeret nord for Verona og øst for Garda-søen. Området er kendt for en fortrinlig vinproduktion. Ikke mindst de udsøgte og berømte Amarone della Valpolicella-vine.

Navnet Valpolicella kommer af det latinske ”Val poly cella”, og betyder ”dalen med de mange kældre”.

Fabio og Paolo Zenato har fundet inspiration i områdets lange historie med unik vinproduktion. Deres ambition er at producere Valpolicella vin i den højeste mulige kvalitet. Sammen med lokale vinavlere i hjertet af Valpolicella har de skabt to særlige vine under navnet Corte Volponi, Valpolicella Superiore Ripasso og Amarone Classico D.O.C.G.

Vinfremstilling har været en del af Zenatofamiliens historie i de seneste tre generationer. De traditionelle metoder kombineret med moderne teknologi frembringer karakterfyldte vine med tydelige træk fra de anvendte druer.

1. gæring foregår i ståltanke med skindkontakt i 12 dage. 2. gæring startes i slutningen af februar og kaldes ”ripasso”. Den unge Valpolicellavin blandes med rester fra Amarone- og Reciotoproduktionen, som índeholder nok sukker og gærrester til at sætte gæringen igang igen. Metoden tilfører den færdige Ripasso en fyldig struktur og fin kompleksitet.

Corte Volponi Valpolicella Ripasso Superiore har en dyb rubinrød farve. Duften er fyldig og intens, med noter af sort peber, vilde røde bær, læder og tobak. Smagen er kraftig, elegant med noter af rød frugt, lakrids, sød tobak, vanilje og chokolade.

Land: Italien
Område: Valpolicella
Ejer: Corte Volponi
Årgang: 2014
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Vinstokke: Corvina og Corvinone: Delvis pergola system, 3.000 vinstokke pr. ha. Rondinella: Delvis Guyot system, 4.000 vinstokke pr. ha.
Druesammensætning: 55 % Corvina, 25 % Corvinone, 20 % Rondinella
Høst: Druerne håndplukkes i den sidste uge i september eller begyndelsen af oktober.
Gæring: 1. gæring i ståltanke ved 23-25°C med skindkontakt i 12 dage. 2. gæring (ripasso) i slutningen af februar med rester fra Amarone- og Reciotoproduktionen.
Lagring: 12 måneders lagring i franske og slovenske egetræsfade. minimum 4 måneders flaskelagring.
Alkohol: 13,5 %

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".