Produkter

Zonin Valpolicella Ripasso DOC Superiore

25790
Grillret
Grillret
Kalv
Kalv
Lam
Lam
Pasta
Pasta

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Ripasso Valpolicella Superiore

Valpolicella er et italiensk vin-område i Veneto-regionen, der er placeret nord for Verona og øst for Garda-søen. Området er kendt for en fortrinlig vinproduktion. Ikke mindst de udsøgte og berømte Amarone della Valpolicella-vine.

Ripasso-navnet kommer af det italienske ord ”ripassare” som betyder at passere igen. Det er simpelthen resterne fra Amarone-produktionen, der bliver anvendt igen. Amarone-resterne indeholder sukker nok til, at en ny gæring går i gang, og ved kontakten med drue­resterne får vinen mere alkohol, farve og fylde.

For at kunne tilføje betegnelsen ”Superiore” til en Ripasso Valpolicella, kræves det at vinen lagres minimum 12 måneder i egetræsfade. Lagringen resulterer i en mere struktureret og sofistikeret vin end den almindelige Ripasso Valpolicella.

Denne Ripasso Valpolicella Superiore er særdeles tiltalende og velafbalanceret med en intens rubinrød farve og en kompleks aroma med et væld af noter som f.eks. kirsebær og kakao. Smagen er fin og fyldig med en god struktur, der afsluttes med en behagelig krydret eftersmag.

Vinen er perfekt til krydrede pastaretter og grillet kød.

Information

Land
Italien
Region
Veneto
Distrikt
Valpolicella
Årgang
2019
Alc %
14,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Corvina
- Molinara
- Rondinella
Anvendelse
- Grillret
- Kalv
- Lam
- Pasta
Lagring
12 måneders fadlagring
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig
Download som PDF