http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Laroche, Chablis Les Blanchots Grand CruHesketh, Barossa, Shiraz

Astraio, Viognier Toscana
Forstør billede


Astraio, Viognier Toscana

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 39370

Astraio Viognier

Tenuta Rocca di Montemassi er beliggende i det smukke område Maremma, som ligger i den sydlige del af Toscana. Rocca di Montemassi ligger i den nordlige del af Maremma området, hvor de har bosat sig for foden af Meta-Bearing-Hills. Det skaber et helt unikt mikroklima, hvor jordbunden er meget mineralsk og har et højt indhold af naturalier.

Placeringen helt ud til kysten er med til at skabe vinens høje kvalitet. Forskellen mellem nat- og dagtemperatur og de kølige vinde fra havet, kombineret med de mange solskinstimer, giver druerne optimale vilkår for modning.

Zonin familien opkøbte i 1999 Rocca di Montemassi sammen med deres 430 hektar hvoraf der dyrkes vin på de 160 hektar. Her dyrkes Sangiovese, Vermentino, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot og Viognier.

Astraio Viognier er resultatet af mange forsøg og undersøgelser, hvor Winemaker Federico Giovannetti ledte efter den helt perfekte hvide druesort, som kunne udtrykke Maremma områdets storhed. Valget faldt på Viognier, som stortrives i Maremma. Druen er oprindeligt fra det nordlige Rhône område, men er i de senere år dukket op flere steder i verden.

Druerne er høstet i aften- og nattetimerne, for at bevare friskheden, hvorefter druerne forsigtig presses og gæres under temperaturkontrollerede forhold på 18 grader for at bevare frugt og friskhed i vinen. Vinen lagres 8 måneder på bærmen (Sur lie) i ståltanke, efterfølgende lagres vinen 3 måneder i flaske før den frigives.

Astraio har en gullig næsten gylden farve, aromaen er fyldt af tropisk frugt, melon, litche, pære, ananas, smørblomst, honning med strejf af rosemarin og vanilje. Smagen er fyldig og generøs, perfekt balance og god struktur, men stadig delikat og drikkevenlig. Vinen er blød og frugtig, med en sødlig eftersmag som holder længe.

Nyd den i store hvidvinsglas, til pastaretter, hummer, kylling, svampe, laks og hårde oste.

Land: Italien
Område: Maremma Toscana DOC
Ejer: Zonin
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Ler, mineraler, metalholdige bjerge
Druesammensætning: 100% Viognier
Høst: Druerne er høstet i aften- og nattetimerne, for at bevare friskheden
Gæring: Gæres ved 18ºC i temperaturkontrollede ståltanke.
Lagring: Vinen lagres 8 mdr. på bærmen (Sur lie) i ståltanke, efterfølgende lagres vinen 3 mdr. i flaske
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 8-10ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".