http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Laroche, Chablis Les Fourchaumes Premier CruMonin Sirup Karamel

Feudo Principi di Butera Chardonnay
Forstør billede


Feudo Principi di Butera Chardonnay

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 39850

Feudo Principi di Butera

Chardonnay, Sicilien

I det sydlige Italien, finder vi den fantastiske ø, Sicilien som befinder sig i Middelhavet.

Feudo Principi di Butera er en ejendom, der engang tilhørte adelige såsom Siciliens første prins, Ambrogio Branciforte, som boede der i 1543. Zonin familien opkøbte i 1997 ejendommen efter grundige undersøgelser, om de bedst egnede områder til at dyrke den lokale druesort Nero d’ Avola. Det kuperede terræn tæt på havet, giver optimal elevation og overflod af sollys. Kombineret med den frodige jordbund, giver det ideelle betingelser for at kunne producere fremragende vine.

Feudo Principi di Butera råder over 334 hektar med ca. 4850 vinstokke pr. hektar, heriblandt dyrkes den lokale Nero D´Avola, Insolia, Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot. De to førstnævnte er lokale druer som kun produceres på Sicilien, samtidig eksperimenteres der meget med de øvrige druesorter, hvor der opnås utrolig gode vine af høj kvalitet.

Head Winemaker Stefano Ferrante står bagved de flotte vine fra Feudo Principi di Butera. Han har været i Zonin familien siden 2003, hvor han var Winemaker på søsterhuset, Rocca di Montemassi, Tidligere har Stefano rejst verden rundt for at få erfaring, både Chile, Argentina, Bordeaux og New Zealand. I 2013 kom han til Feudo Principi di Butera og blev udnævnt til Head Winemaker. Han får dog kyndig assistance af WInemaker Claudio Galosi, som til daglig har ansvaret for, at vinene udvikles og produceres i den kendte høje kvalitet.

Chardonnaydruerne til denne vin er høstet i den første uge i august. Vinen er gæret ved lave temperaturer for at bevare frugten og friskheden i vinen. Herefter lagres vinen i medium ristede fade i ca. 20 dage. Lang maceration på bærmen (Sur lie) for at give vinen fylde og krop inden den tappes på flaske.

Vinen har en strågul farve med gyldne strejf, aromaen er intens og byder på tropisk frugt, melon, mango, ananas, pære og vanilje noter. Smagen er tør og har en god balance mellem syre og sødme, med hint af ristede mandler og moden frugt. Vinen fylder godt i munden og slutter med en blød eftersmag, som holder længe.

Nyd vinen til grillet fisk, laks, hummer, krydret skaldyr og ovnstegt kylling. Serveres ved 8-10 grader

Land: Italien
Område: Sicilia DOC
Ejer: Zonin
Årgang: 2013
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 334 ha
Jordbund: Vulkansk og kalkholdig
Vinstokke: 4.850 stokke pr. ha
Druesammensætning: 100 % Chardonnay
Høst: Druerne høstes i de første uger af august.
Gæring: Temperaturkontrolleret gæring i ståltanke ved 20ºC
Lagring: Vinen lagres 20 dage i medium ristede egetræsfade.
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 8-10ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.10.201 Mendocino Wine CO - Certificeret Co2-neutral

Vores californiske vinhus, Mendocino Wine Co. er certificeret CO2 neutral, og det endda uden at købe CO2-kvoter!

Det ene certifikat viser at Vingården Mendocinos vinmarker og den måde de håndterer disse er CCOF certificeret, hvilket svarer til EU's ØKO-mærke. Grunden til at ”kun” Paul Dolan er ØK-certificeret, er at her anvender de udelukkende druer fra egne kontrollerede marker.

Det andet certifikat viser at Vingården Mendocino behandler og producerer al den vin de får ind efter CCOF- standarder – altså efter EU's økologiske standarder, også selv om ikke alle druer er dyrket økologisk. Du finder vinene fra Mendocino Wine Co. her

{slimbox images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate GMA;images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate NOP}

Se også www.mendocinowineco.com/trade-media - med nyttig information, hvis du vil vide mere!