http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Lornano Chianti Classico Riserva - Le BanditeSambuca Romana

Rocca Di Montemassi - Governo Toscana
Forstør billede


Rocca Di Montemassi - Governo Toscana

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25156

Governo all’uso toscano

Rocca di Montemassi, Toscana, Italien

Tenuta Rocca di Montemassi er beliggende i det smukke område Maremma, som ligger i den sydlige del af Toscana. Rocca di Montemassi ligger i den nordlige del af Maremma området, hvor de har bosat sig for foden af Metal-Bearing-Hills. Det skaber et helt unikt mikroklima, hvor jordbunden er meget mineralsk.

Placeringen helt ud til kysten er med til at skabe vinens høje kvalitet, forskellen mellem nat og dags temperatur, de kølige vinde fra havet, kombineret de mange solskinstimer, giver druerne optimale vilkår for modning.

Zonin familien opkøbte i 1999 Rocca di Montemassi sammen med deres 430 hektar hvoraf der dyrkes vin på de 160 hektar. Her dyrkes Sangiovese, Vermentino, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot og Viognier.

Efter nøje håndsortering af druerne, udvælges 10 % til at lufttørre i ca. 3 uger under nøje overvågning i særlige tørrehytter ”fruttaio” (”Tuscan appassimento style”), mens resten af druerne modnes i 6000 liters egetræsfade af slavonsk eg. De sukkerholdige tørrede druer tilsættes vinen i egetræsfadene og sukkeret igangsætter en 2. gæring.

Denne dobbelte gæringsmetode udspringer fra en genopdagelse af historiske fremstillingsmetoder der har en særlig tilknytning til netop dette område, Governo all’uso Toscano. Kombineret med omhyggelig temperaturkontrol og dygtig brug af moderne vinifikationsteknikker, er det herved muligt at opnå en særdeles struktureret vin med en unik og tiltalende karakter.

Velegnet til hele måltidet, og særligt kraftige hovedretter, rødt kød og smagfulde oste.

Land: Italien
Område: Toscana IGT
Ejer: Tenuta Rocca di Montemassi
Årgang: 2014
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 160 ha
Druesammensætning: 75 % Sangiovese, 25 % Merlot + andre druer
Høst: Druerne håndsorteres og 10 % udvælges til lufttørring. ”Tuscan appassimento style”
Gæring: De tørrede druer tilsættes vinen efter ca. 3 uger og igangsætter en 2. gæring.
Lagring: 4-6 måneder i 6000 liters slavoniske egetræsfade.
Alkohol: 13,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 17-18ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.10.201 Mendocino Wine CO - Certificeret Co2-neutral

Vores californiske vinhus, Mendocino Wine Co. er certificeret CO2 neutral, og det endda uden at købe CO2-kvoter!

Det ene certifikat viser at Vingården Mendocinos vinmarker og den måde de håndterer disse er CCOF certificeret, hvilket svarer til EU's ØKO-mærke. Grunden til at ”kun” Paul Dolan er ØK-certificeret, er at her anvender de udelukkende druer fra egne kontrollerede marker.

Det andet certifikat viser at Vingården Mendocino behandler og producerer al den vin de får ind efter CCOF- standarder – altså efter EU's økologiske standarder, også selv om ikke alle druer er dyrket økologisk. Du finder vinene fra Mendocino Wine Co. her

{slimbox images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate GMA;images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate NOP}

Se også www.mendocinowineco.com/trade-media - med nyttig information, hvis du vil vide mere!