http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Lornano Chianti Classico Riserva - Le BanditeSambuca Romana

Rocca Di Montemassi - Governo Toscana
Forstør billede


Rocca Di Montemassi - Governo Toscana

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25156

Governo all’uso toscano

Rocca di Montemassi, Toscana, Italien

Tenuta Rocca di Montemassi er beliggende i det smukke område Maremma, som ligger i den sydlige del af Toscana. Rocca di Montemassi ligger i den nordlige del af Maremma området, hvor de har bosat sig for foden af Metal-Bearing-Hills. Det skaber et helt unikt mikroklima, hvor jordbunden er meget mineralsk.

Placeringen helt ud til kysten er med til at skabe vinens høje kvalitet, forskellen mellem nat og dags temperatur, de kølige vinde fra havet, kombineret de mange solskinstimer, giver druerne optimale vilkår for modning.

Zonin familien opkøbte i 1999 Rocca di Montemassi sammen med deres 430 hektar hvoraf der dyrkes vin på de 160 hektar. Her dyrkes Sangiovese, Vermentino, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot og Viognier.

Efter nøje håndsortering af druerne, udvælges 10 % til at lufttørre i ca. 3 uger under nøje overvågning i særlige tørrehytter ”fruttaio” (”Tuscan appassimento style”), mens resten af druerne modnes i 6000 liters egetræsfade af slavonsk eg. De sukkerholdige tørrede druer tilsættes vinen i egetræsfadene og sukkeret igangsætter en 2. gæring.

Denne dobbelte gæringsmetode udspringer fra en genopdagelse af historiske fremstillingsmetoder der har en særlig tilknytning til netop dette område, Governo all’uso Toscano. Kombineret med omhyggelig temperaturkontrol og dygtig brug af moderne vinifikationsteknikker, er det herved muligt at opnå en særdeles struktureret vin med en unik og tiltalende karakter.

Velegnet til hele måltidet, og særligt kraftige hovedretter, rødt kød og smagfulde oste.

Land: Italien
Område: Toscana IGT
Ejer: Tenuta Rocca di Montemassi
Årgang: 2014
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 160 ha
Druesammensætning: 75 % Sangiovese, 25 % Merlot + andre druer
Høst: Druerne håndsorteres og 10 % udvælges til lufttørring. ”Tuscan appassimento style”
Gæring: De tørrede druer tilsættes vinen efter ca. 3 uger og igangsætter en 2. gæring.
Lagring: 4-6 måneder i 6000 liters slavoniske egetræsfade.
Alkohol: 13,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 17-18ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".