http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Tinpot Hut, RieslingChâteau Coutinel, Fronton AOC 2015

Menicucci Alzavola Rosso
Forstør billede


Menicucci Alzavola Rosso

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25560

SØLVMEDALJE - MUNDUS VINI Summer Tasting 2017 (årg. 2014)

Menicucci

Alzavola Rosso

Antonio Menicucci plantede sine første vinstokke i 1970 i Ortona og nu tre generationer senere føres arven videre.

Menicucci producerer en bred vifte af unikke økologiske vine, lige fra de frugtfyldte til traditionelle hvide og røde varianter. Kærligheden og passionen for at lave gode vine forpligter til at levere overlegen kvalitet. Kontinuerlig innovation har bragt Menicucci op blandt Italiens mest beundrede vin brands.

Menicuccis vine har hver sin historie. Historier med charme der bringes til live gennem tæt samarbejde med kunstnere og grafiske designere, der skaber unikke etiketter.

Etiketten til Alzavola Bianco er skabt af kunstneren Fabio Di Lizio, født 1976 i Ortona, Italien. Naturens gave ”Alzavola” er en grøn og blå and, der repræsenterer livets farver. Alzavola vinen er en sand afspejling af økologisk vin, der fortolker livet og passer perfekt sammen med vores hjem, Jorden. For at kombinere naturen med vinen dvæler Alzavola stille i et vinglas.

60 % Montepulciano og 40 % Merlot. Denne blanding giver en unik økologisk vin, der kombinerer en af Abruzzos foretrukne drue - Montepulciano, med en af verdens mest anvendte druer - Merlot.

Alzavola Rosso betragtes ”easy drinking” takket være de rige tanniner og lækre fløjlsbløde og mørke frugtsmag med kirsebær og blommer. Denne klassiske blanding er velegnet til rødt kød, vildtretter, som aperitif eller til forretten.

Vinen har en aromatisk duft der både er intens og delikat. Smagen spænder fra moden til bitter frugt, fra vilde blomster og frugter og ender med læderagtige noter.

Land: Italien
Område: Abruzzo
Ejer: Menicucci
Årgang: 2014
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Gamle vinmarker i Orsogna, Filleto og Guardiagrele med kalkstensholdig og stenet jord.
Vinstokke: Guyot, ca. 4.000 vinstokke pr. ha
Druesammensætning: 60% Montepulciano og 40% Merlot
Dyrkningsmetode: 100 % økologisk
Høst: Håndplukket i sidste halvdel af oktober i 22-24ºC varme. Montepulcinao høstet lidt senere.
Lagring: Både Merlot- og Montepulcianodruerne lagres 6-8 måneder. Merlot i egetræsfade og Monte­ pulciano i ståltanke
Alkohol: 14 %
Anbefalet serveringstemp.: 16-18ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".