http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Moschioni Schioppettino RossoJohnnie Walker Red

Feudo Principi di Butera, Nero d'Avola
Forstør billede


Feudo Principi di Butera, Nero d'Avola

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25850

Feudo Principi di Butera

Nero d’Avola, Sicilien

I det sydlige Italien, finder vi den fantastiske ø, Sicilien som befinder sig i Middelhavet.

Feudo Principi di Butera er en ejendom, der engang tilhørte adelige såsom Siciliens første prins, Ambrogio Branciforte, som boede der i 1543. Zonin familien opkøbte i 1997 ejendommen efter grundige undersøgelser, om de bedst egnede områder til at dyrke den lokale druesort Nero d’ Avola. Det kuperede terræn tæt på havet, giver optimal elevation og overflod af sollys. Kombineret med den frodige jordbund, giver det ideelle betingelser for at kunne producere fremragende vine.

Feudo Principi di Butera råder over 334 hektar med ca. 4850 vinstokke pr. hektar, heriblandt dyrkes den lokale Nero D´Avola, Insolia, Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot. De to førstnævnte er lokale druer som kun produceres på Sicilien, samtidig eksperimenteres der meget med de øvrige druesorter, hvor der opnås utrolig gode vine af høj kvalitet.

Head Winemaker Stefano Ferrante står bagved de flotte vine fra Feudo Principi di Butera. Han har været i Zonin familien siden 2003, hvor han var Winemaker på søsterhuset, Rocca di Montemassi, Tidligere har Stefano rejst verden rundt for at få erfaring, både Chile, Argentina, Bordeaux og New Zealand. I 2013 kom han til Feudo Principi di Butera og blev udnævnt til Head Winemaker. Han får dog kyndig assistance af WInemaker Claudio Galosi, som til daglig har ansvaret for, at vinene udvikles og produceres i den kendte høje kvalitet.

Nero d´Avola er høstet den 3. uge i september, ved perfekt modenhed. Vinifikationen varer 8 dage ved temperaturkontrollerede forhold. Vinen lagres efterfølgende, hvoraf 50% af vinen lagres i 350 ltr. fade, 50% i store egetræsfade i 12 mdr. hvorefter vinen tappes på flasker.

Vinen har mørk rubinrød farve, aromaen er fyldt med mørke bær, blomme, kirsebær, floralsk, kaffe og krydderier. Smagen er blød og saftig, kaffe, røde modne frugter kommer igen til udtryk. Modne fine tanniner gør vinen meget drikkevenlig, som ender i en lang og fyldig eftersmag.

Nyd vinen til rødt kød, lagrede oste, pizza og pastaretter. Serveres ved 16-18ºC og kan med fordel kanteres inden den skal drikkes.

Land: Italien
Område: Sicilia DOC, Butera og Riesi i provinsen Caltanissetta
Ejer: Zonin
Årgang: 2012
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 334 ha
Jordbund: Vulkansk og kalkholdig
Vinstokke: ca. 4850 stokke pr. ha
Druesammensætning: 100 % Nero d’Avola
Høst: Druerne høstes 3. uge i september
Gæring: 8 dage ved 28-30ºC
Lagring: Vinen lagres 12 måneder. 50 % i 350 liters tønder og 50 % i 600 liters egetræsfade efterfulgt af flaskelagring
Lagringspotentiale: 5 år
Alkohol: 13,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 16-18ºC

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

Rosé



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.09.2011 Maru Sushivin på TV2

Dopff au Moulin Maru - Sushivin

Sushivinen fik flot omtale i Go'Morgen Danmark på TV2: "Den smager dælme godt!"

Se klip fra udsendelsen
Se hele beskrivelsen her