http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ASK ØL nr. 4 - SarurtMenicucci Alzavola Rosso

Tinpot Hut, Riesling
Forstør billede


Tinpot Hut, Riesling

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 43860

Tinpot Hut

Riesling

Tinpot Hut vinene er lavet primært af druer, dyrket på vinproducent Fiona Turners vingård i Blind River. Fiona, som har arbejdet med Matt Thomson i en længere årrække, supplerer nogle gange vinene med druer fra andre vinavlere i Marlborough og Hawkes Bay.

Navnet Tinpot Hut stammer fra de afsides beliggende bjerghytter mellem Wairu- og Awatere-dalen. Disse hytter blev brugt af fårehyrderne, når de drev fårene sammen efter sommerens ophold i bjerg­ene.
Druerne til denne vin er fra Turner vineyard, som er Tinpot Hut’s egne marker på ca. 16,5 hektar, de ligger i området Blind River der er subregion til Awatere Valley. Langsom modning og omhyggelig kontrol, inden druerne håndhøstes, når den rette balance opnås mellem syre og sukker, giver til slut denne aromatiske og fyldige Riesling vin.

Druerne høstes og presses hurtigst muligt på ”free run Juice” metoden, og skallerne fjernes med det samme for at få minimal skindkontakt. Efterfølgende gennemgår vinen en lang kølig fermentering, for at bevare alle aromaer, frugt og friskheden i vinen.  

Tinpot Hut Riesling har en gullig næsten gylden farve, aromaen er fyldt af frisk frugt, citrus, melon, hyld, pære, mandarin og florale toner. Smagen er fyldig og generøs, perfekt balance og god struktur, smagen af lime, pære, æble, grapefrugt, hyld og en anelse sødme giver tilsammen en fantastisk smag. Eftersmagen er fyldig og aromatisk med god længde.

Anbefales til, skaldyr, fisk, pasta retter, fjerkræ og salater.

Land: New Zealand
Område: Marlborough
Ejer: Tinpot Hut Wines Ltd.
Årgang: 2013
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Jordbund: Granit og kalkholdig
Druesammensætning: 100% Riesling
Gæring: Lang kølig fermentering.
Alkohol: 11 %
Restsukker: 18,9 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.: 8-10ºC

pdf-icon

 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.10.201 Mendocino Wine CO - Certificeret Co2-neutral

Vores californiske vinhus, Mendocino Wine Co. er certificeret CO2 neutral, og det endda uden at købe CO2-kvoter!

Det ene certifikat viser at Vingården Mendocinos vinmarker og den måde de håndterer disse er CCOF certificeret, hvilket svarer til EU's ØKO-mærke. Grunden til at ”kun” Paul Dolan er ØK-certificeret, er at her anvender de udelukkende druer fra egne kontrollerede marker.

Det andet certifikat viser at Vingården Mendocino behandler og producerer al den vin de får ind efter CCOF- standarder – altså efter EU's økologiske standarder, også selv om ikke alle druer er dyrket økologisk. Du finder vinene fra Mendocino Wine Co. her

{slimbox images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate GMA;images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate NOP}

Se også www.mendocinowineco.com/trade-media - med nyttig information, hvis du vil vide mere!