Produkter

Tinpot Hut Riesling Turner Vineyard

43860
Asiatisk
Asiatisk
Fjerkræ
Fjerkræ
Skaldyr
Skaldyr
Svinekød
Svinekød

Skala

Beskrivelse

Tinpot Hut

Barker Vineyard Marlborough Riesling

Tinpot Hut vinene er lavet primært af druer, dyrket på vinproducent Fiona Turners vingård i Blind River. Fiona, som har arbejdet med Matt Thomson i en længere årrække, supplerer nogle gange vinene med druer fra andre vinavlere i Marlborough og Hawkes Bay.

Navnet Tinpot Hut stammer fra de afsides beliggende bjerghytter mellem Wairu- og Awatere-dalen. Disse hytter blev brugt af fårehyrderne, når de drev fårene sammen efter sommerens ophold i bjerg­ene.

Vintersæsonen 2018 blev præget af et tør forår og en tidlig sommer. Regelmæssig nedbør krævede regelmæssig udtynding af nye skud, klasefjernelse og grøn udtynding for at bringe vinstokkene og udbyttet i balance og for at producere frugt af usædvanlig karakter og intensitet.

Resultatet er en vin med friske citrusaromer af sød lime og grapefrugt blandet med subtile blomsternoter og en let, frisk og tiltalende smag af lime og grapefrugt med en klar mineralsk afslutning der fint afspejler Blind River regionen. Afrundet og velafbalanceret syre med minerale noter fører til en lang glædelig eftersmag.

Perfekt at drikke nu, og vil være på toppen i løbet af de næste 2-5 år. Ideel som en aperitif og også et godt match til skaldyr, svinekød eller med let krydrede thailandske eller kinesiske retter.

GULDMEDALJE ved The Royal Easter Show Wine Awards, New Zealand. Denne vin var en af kun fire guldmedaljer uddelt i Riesling-afsnittet i denne konkurrence. Royal Easter Show Wine Awards er New Zealands længste løbende vinkonkurrence, nu på 66. år.

Information

Land
New Zealand
Region
South Island
Distrikt
Marlborough
Årgang
2021
Alc %
11,0
Lukning
Skruelåg
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Riesling
Anvendelse
- Asiatisk
- Fjerkræ
- Skaldyr
- Svinekød
Drueandel
- Riesling 100%
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Halv tør
Download som PDF