http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ackerman, Sancerre, Les CharmellesMonin Sirup de Cassis (solbær)

ASK ØL nr. 2 - Steenurt
Forstør billede


ASK ØL nr. 2 - Steenurt

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 12
Indhold: 0.500 ltr.

Varenr: 535

ASK øl no. 2 - Steenurt

ASK lanceres i fire smagsvarianter, JERNURT, STENURT, SALTURT og SARURT. Varianterne er nummereret som var det årgangsvine fra 1 til 4. De fire varianter er alle brygget på urter fra den nordiske fauna og har en alkoholprocent på mellem 5,2 og 7,1. Der er tale om to lager og to forskellige aletyper.

Den nye øl ASK er produceret af Næstved Bryghus for Excellent Wine, og der er lagt op til feinschmeckeri, både hvad angår smags- og designoplevelsen.

Flasken fortæller historien om, at Ask har vokset i Danmark i mere end 8000 år. I nordisk mytologi var asketræet kendt som livets træ, Yggdrasil, der var et af guden Odins mange tilnavne. Yggdrasil betyder ”den skrækkeliges” hest.

Sagnet fra den nordiske mytologi fortæller, at træets krone, der altid var grøn, gik helt op til himlen, og dets tre rødder endte i tre forskellige verdener: Asgård, gudernes hjem, Jotunheimen, jætternes hjem og det underjordiske Hel. Under hver rod sprang en kilde frem. Når man drikker ASK, får man næsten fornemmelsen af, at ASK er tappet direkte fra disse saftige kilder.

Duften er præget af daddel, sveske, kakao, brændt karamel, skovbund, skovmærke, rugbrød, havre, en anelse røget, kastanje, hassel og animalske noter.

Smagen er kraftig og let bitter af daddel, brændt karamel og skovmærke (mandelmasse, men bitter) malt og brændt karamel.

Land: Danmark
Bryggeri: Næstved Bryghus
Type: Lager
Flaskestørrelse: 50 cl
Lukning: Kapsel
Alkohol: 7,1 %

pdf-icon


alexander

Sommelier Alexander Bentsen er blandt de ypperste inden for smagning og kombination af øl, vin og mad. Han er tidligere verdensmester i denne disciplin og har været ansat på adskillige Michelin restauranter, blandt andre restaurant Clou.

Alexander Bentsen har testet alle øl og sat ord på smagen. Han har også givet anbefaling til, hvordan ASK kombineres med forskellige retter, der vil få hver enkelt variant til at komme til sin smagsmæssige ret.

”Alle fire ASK varianter kan samlet set dække alle former for mad, appellerer til både kvinder og mænd og anledninger: Frokoster med rugbrød og pålæg, middagsretter omfattende kød, vildt samt fisk, desserter, ost og sågar asiatiske retter,” fortæller Alexander Bentsen.

Serveringsforslag:

  • Confit de Canard med braiserede kastanjer, braiseret med espresso og lakridsrod (i 20-80 blanding og masser af sukker - 1/10 af væsken), grov kartoffelpuré eller -mos med tern af røget bacon/spæk.
  • Grillet bøf med fedt, stegeskorpe, bagt kartoffel med hvidløgssmør krydret med malt (mørk pulver), grillet piment pyntet med fint hakkede mandler.
  • Vildt serveret klassisk med kartofler, brun sovs, waldorfsalat og ribs/tyttebær.Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

 

17.03.2013 Verdens bedste Cognac!

ABK6 V.S.O.P Grand Cru Cognac er udnævnt til "Verdens bedste Cognac" i 2014

The World Cognac Awards er en del af de prestigefyldte World Drinks Awards program, lanceret i 2007.

Efter smagningerne blev Cognac ABK6 V.S.O.P. Grand Cru tildelt prisen som "Verdens bedste Cognac 2014", fordi den har en yderst tiltalende, let og blød "easy-to-drink"-stil, samt en frugtrig eftersmag. Duften og smagen indeholder æbletærte og kanel, orange, vanilje og nødde aromaer, som giver en fremragende finish.