http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Monin Sirup de Fraise (jordbær)Zöhrer Grüner Veltliner Impuls

ASK ØL nr. 5 - Juleurt
Forstør billede


ASK ØL nr. 5 - Juleurt

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 12
Indhold: 0.500 ltr.

Varenr: 543

ASK øl no. 5 - Juleurt

Den nye øl ASK er produceret af Næstved Bryghus for Excellent Wine, og der er lagt op til feinschmeckeri, både hvad angår smags- og designoplevelsen.

Flasken fortæller historien om, at Ask har vokset i Danmark i mere end 8000 år. I nordisk mytologi var asketræet kendt som livets træ, Yggdrasil, der var et af guden Odins mange tilnavne. Yggdrasil betyder ”den skrækkeliges” hest.

Sagnet fra den nordiske mytologi fortæller, at træets krone, der altid var grøn, gik helt op til himlen, og dets tre rødder endte i tre forskellige verdener: Asgård, gudernes hjem, Jotunheimen, jætternes hjem og det underjordiske Hel. Under hver rod sprang en kilde frem. Når man drikker ASK, får man næsten fornemmelsen af, at ASK er tappet direkte fra disse saftige kilder.

Hjulkrone urten er en gammel lægeurt, som man mente styrkede hjertet og lindrede luftvejene. Øllen er mørk brun, sødmefyldt med toner af malt, anis og slåen. En behagelig efterbitterhed afrunder smagen. Bør nydes i en juletid i hjertevarmt selskab.

Duften er af blomme, kanel, nellike, malt, karamel, kastanje, anis, kaffe, smørristet rugbrød og en anelse citrus. Smagen er mørk, let sød-salt, en anelse bitter med noter af blomme, karamel, lakrids, malt, kanel og slutter med en bitter friskhed.

Land: Danmark
Bryggeri: Næstved Bryghus
Ejer: Excellent Wine
Type: Ale
Flaskestørrelse: 50 cl
Lukning: Kapsel
Alkohol: 7,2 %

pdf-icon


alexanderSommelier Alexander Bentsen er blandt de ypperste inden for smagning og kombination af øl, vin og mad. Han er tidligere verdensmester i denne disciplin og har været ansat på adskillige Michelin restauranter, blandt andre restaurant Clou.

Alexander Bentsen har testet alle øl og sat ord på smagen. Han har også givet anbefaling til, hvordan ASK kombineres med forskellige retter, der vil få hver enkelt variant til at komme til sin smagsmæssige ret.

”Alle fire ASK varianter kan samlet set dække alle former for mad, appellerer til både kvinder og mænd og anledninger: Frokoster med rugbrød og pålæg, middagsretter omfattende kød, vildt samt fisk, desserter, ost og sågar asiatiske retter,” fortæller Alexander Bentsen.

Serveringsforslag:

  • Gråand, pocheret suvide, og glaseret op i andefond og pendlet m. mørk chokolade, morkler og syltede løg.
  • Oksehalesuppe med vinter grøntsager.
  • Marvben m. persille, salt og ristet rugbrød.

 

 

 




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen




Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.03.2012 Paul Symington awarded

Paul Symington er som den første fra Douro og Portugal, blevet udnævnt til “Decanter Man of the Year 2012”.

Læs mere her (pdf)