http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Whinfield Estate, ChardonnayBelliccia Montepulciano d`Abruzzo BIO

ASK ØL nr. 6 - Påskeurt
Forstør billede


ASK ØL nr. 6 - Påskeurt

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 12
Indhold: 0.500 ltr.

Varenr: 551

ASK øl no. 6 - Påske

Den nye øl ASK er produceret af Næstved Bryghus for Excellent Wine, og der er lagt op til feinschmeckeri, både hvad angår smags- og designoplevelsen.

Flasken fortæller historien om, at Ask har vokset i Danmark i mere end 8000 år. I nordisk mytologi var asketræet kendt som livets træ, Yggdrasil, der var et af guden Odins mange tilnavne. Yggdrasil betyder ”den skrækkeliges” hest.

Sagnet fra den nordiske mytologi fortæller, at træets krone, der altid var grøn, gik helt op til himlen, og dets tre rødder endte i tre forskellige verdener: Asgård, gudernes hjem, Jotunheimen, jætternes hjem og det underjordiske Hel. Under hver rod sprang en kilde frem. Når man drikker ASK, får man næsten fornemmelsen af, at ASK er tappet direkte fra disse saftige kilder.

Duften byder på en anelse brændenælder (som ved en vandkant - sø med duften af træer og nælder), duften virker salt, a la hav eller muslingeskaller. Herudover finder man noter af humle, hø/halm, let røg, malt, hyldeblomst, en anelse lakrids & karamel.

Land: Danmark
Bryggeri: Næstved Bryghus
Ejer: Excellent Wine
Type: Ale
Flaskestørrelse: 50 cl
Lukning: Kapsel
Alkohol: 5,2 %

pdf-icon


alexanderSommelier Alexander Bentsen er blandt de ypperste inden for smagning og kombination af øl, vin og mad. Han er tidligere verdensmester i denne disciplin og har været ansat på adskillige Michelin restauranter, blandt andre restaurant Clou.

Alexander Bentsen har testet alle øl og sat ord på smagen. Han har også givet anbefaling til, hvordan ASK kombineres med forskellige retter, der vil få hver enkelt variant til at komme til sin smagsmæssige ret.

”Alle fire ASK varianter kan samlet set dække alle former for mad, appellerer til både kvinder og mænd og anledninger: Frokoster med rugbrød og pålæg, middagsretter omfattende kød, vildt samt fisk, desserter, ost og sågar asiatiske retter,” fortæller Alexander Bentsen.

Serveringsforslag:

En øl som giver én lyst til at være tæt på vandet og nyde påskelam, anrettet i hø. Evt. lammekølle bagt i ovnen med hø, serveret med lun kartoffelsalat krydret med brændenælder (sauteret i olie med en teske sort olivenpesto), og anrettet med sprød parmesanchips (stegt parmesan, som trækkes af panden under afkøling) og dekoreret med blomsten julekrone (smager af østers).




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen




Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

06.12.2010 Australsk topvin

TOPVIN: Willunga 100 Grenache

2010 har været et særdeles positivt år for Willunga 100 Grenache. Vinen er blevet rosende omtalt flere gange af bl.a Oz Clarke, Jancis Robinson og The Wine Gang UK. Senest har Janice Robinson nævnt Willunga 100 Grenache i Financial Times i "Jancis Robinson’s top 100 red wines", og Olly Smith gav en fremragende anmeldese i The Mail on Sunday, Live Magazine

Se hele beskrivelsen her