Produkter

Zöhrer Sand 1 Riesling

34025
Aperitif
Aperitif
Fisk, mager
Fisk, mager
Salater
Salater
Skaldyr
Skaldyr
Sushi
Sushi

Skala

Beskrivelse

Vinhuset Zöhrer har rødder tilbage til Babenberger dynastiet omkring år 1300 hvor den tyske Kong Albrecht 1. uddelte landbrugsjord, skove og vinmarker til sine 20 mest trofaste tilhængere. De 20 godsejere og deres efterkommere passede herefter jordlodderne i fælleskab. I 1923 blev markerne fordelt mellem de 20 ejere, og i dag er der kun 3 af disse tilbage, heriblandt familien Zöhrer.

Zöhrer har ialt 14 hektar vinmarker i forskellige områder, beplantet med Grüner Veltliner, Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Chardonnay, Rivaner og Gelber Muskateller, samt med de røde sorter som Zweigelt, Blauer Portugieser, Merlot, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Vingården er flere gange kåret som en af Østrigs bedste vingårde.

I november 2011 er vinhuset Zöhrer blevet belønnet med \Golden Lion Award\ af den østrigske Sommelier Union og er blevet udvalgt som ewcomer of the Year\ for den bedste kvalitet i hele vinhusets sortiment i 2011.

Druerne til denne vin kommer fra vinmarker på de sandholdige terrasser på skråningerne omkring Krems.

Sand 1 Riesling har en lys grønlig farve og en behagelig forfriskende aroma af fersken. Smagen indeholder en velafbalanceret syre og ender med en lækker frugtagtig eftersmag.

En fantastisk, let og tør Riesling.

SØLVMEDALJE - AWC Vienna 2013

Information

Land
Østrig
Region
Niederösterreich
Distrikt
Kremstal
Årgang
2020
Alc %
12,0
Lukning
Skruelåg
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Riesling
Anvendelse
- Aperitif
- Fisk, mager
- Salater
- Skaldyr
- Sushi
Drueandel
- Riesling 100%
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Tør
Download som PDF