http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bouchard Aîné & Fils Macon VillagesBaron Henri Médoc

Morgadio da Calcada Dry White Port
Forstør billede


Morgadio da Calcada Dry White Port

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 53320

Morgadio da Calcada

Dry White Port

Morgadio da Calçada er resultatet af et partnerskab mellem de to kendte Douro-familier Villas Boas og Niepoort. For Dirk van der Niepoort, er dette en chance for at udforske det fantastiske vinområde Provezende i Dourodalen m.h.t. både vin og portvin.

En sjælden stil af tør, hvid port, lavet med  langvarig skindmaceration og fadlagring. Druerne presses traditionelt - med fødderne i ”Lagares”.

Lagares er et stentrug på typisk 4 x 4 meter, hvor de håndplukkede druerne hældes i efter høsten, for herefter at trædes med fødderne af bønderne om aftenen. Normalt trædes 2 + 2 timer, hvor de første 2 timer er koncentreret trædning under trædemesterens anvisninger. De sidste 2 timer er fri trædning ofte til harmonikamusik, hvor man kan suse lidt rundt på må og få i karret.  Efter de 4 timer stiger stilke og skaller til tops og mosten begynder at gære.

Det hører i dag til sjældenhederne at man presser druerne med fødderne, og det sker kun for de allerbedste portvine – som denne. Gæringen fortsætter til mosten er tør, før der tilsættes ren brandy.

Lagringen foregår i små gamle egetræsfade i Niepoorts kældre i Vila Nova de Gaia i mindst 3,5 år før aftapning.

Farven er gyldenbrun, og duften af nødder og mandler er gennemtrængende, også i smagen.

Serveres bedst afkølet som en aperitif eller som en lang drink med tonic vand, is og et twist af citron eller lemon.

Land: Portugal
Område: Covelinhas/Pombal, Douro
Ejer: Niepoort (Vinhos), S.A.
Winemaker: Dirk van der Niepoort & Luis Seabra
Masterblender: José Nogueira
Type: Portvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Skifer
Vinstokke: Mere end 30 år gamle. 4.000-6.000 stokke pr. ha.
Druesammensætning: Códega, Rabigato, Viosinho, Arinto & Gouveio
Dyrkningsmetode: Royat bestøvning
Høst: Druerne håndplukkes i september/oktober
Gæring: Lagares - stentrug hvor druerne presses med fødderne
Lagring: Egetræsfade
Alkohol: 20 %
Restsukker: 43,4 g/ltr.
Total syreindhold: 3,99 g/ltr.
Volatile syreindhold: 0,33 g/ltr.
Tørstofindhold: 65,70 g/ltr.
PH: 3,52
Baumé: 0,1

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen




Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

 

05.12.2011 Medaljer til Chile

Sølvmedaljer til Carta Vieja

Carta Vieja Chardonnay Prestige og
Carta Vieja Cabernet Sauvignon Ltd. Release fik begge en flot sølvmedalje ved
Concours Mondial de Bruxelles Chile 2011