Produkter
Morgadio da Calcada Dry White Port
Skala
Beskrivelse
Morgadio da Calcada
Dry White Port
Morgadio da Calçada er resultatet af et partnerskab mellem de to kendte Douro-familier Villas Boas og Niepoort. For Dirk van der Niepoort, er dette en chance for at udforske det fantastiske vinområde Provezende i Dourodalen m.h.t. både vin og portvin.
En sjælden stil af tør, hvid port, lavet med langvarig skindmaceration og fadlagring. Druerne presses traditionelt - med fødderne i ”Lagares”.
Lagares er et stentrug på typisk 4 x 4 meter, hvor de håndplukkede druerne hældes i efter høsten, for herefter at trædes med fødderne af bønderne om aftenen. Normalt trædes 2 + 2 timer, hvor de første 2 timer er koncentreret trædning under trædemesterens anvisninger. De sidste 2 timer er fri trædning ofte til harmonikamusik, hvor man kan suse lidt rundt på må og få i karret. Efter de 4 timer stiger stilke og skaller til tops og mosten begynder at gære.
Det hører i dag til sjældenhederne at man presser druerne med fødderne, og det sker kun for de allerbedste portvine – som denne. Gæringen fortsætter til mosten er tør, før der tilsættes ren brandy.
Lagringen foregår i små gamle egetræsfade i Niepoorts kældre i Vila Nova de Gaia i mindst 3,5 år før aftapning.
Farven er gyldenbrun, og duften af nødder og mandler er gennemtrængende, også i smagen.
Serveres bedst afkølet som en aperitif eller som en lang drink med tonic vand, is og et twist af citron eller lemon.
Information
- Códega
- Gouveio
- Rabigato
- Viosinho
- Drikkeklar