http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ASK ØL nr. 6 - PåskeurtMenicucci Alzavola Bianco

Morgadio da Calcada Colheita 2000
Forstør billede


Morgadio da Calcada Colheita 2000

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 53470

Morgadio da Calcada

Colheita 2000

Morgadio da Calçada er resultatet af et partnerskab mellem de to kendte Douro-familier Villas Boas og Niepoort. For Dirk van der Niepoort, er dette en chance for at udforske det fantastiske vinområde Provezende i Dourodalen m.h.t. både vin og portvin.

Colheita port er Tawny port fra en enkelt årgang, lagret i træfade i mindst 7 år. Denne Colheita har derimod lagret i hele 16 år før aftapningen på flaske. Derfor er den et rigtigt godt eksempel på hvad portvinens univers tilbyder. En meget kompleks portvin med den klassiske profil af fadlagring. Denne årgang 2000 er således lagret meget længere end normalt. Dette for at få det bedste frem i portvinen.

Druerne kommer fra nordligvendte vinmarker i Douro dalen, det er med til at give vinen mere syre og friskhed. Efter håndplukningen presses druerne traditionelt - med fødderne i ”Lagares”. Lagares er et stentrug på typisk 4 x 4 meter, hvor de håndplukkede druer hældes i efter høsten, for herefter at trædes med fødderne af bønderne om aftenen. Normalt trædes 2 + 2 timer, hvor de første 2 timer er koncentreret trædning under trædemesterens anvisninger. De sidste 2 timer er fri trædning ofte til harmonikamusik, hvor man kan suse lidt rundt på må og få i karret.  Efter de 4 timer stiger stilke og skaller til tops og mosten begynder at gære.

Det hører i dag til sjældenhederne at man presser druerne med fødderne, og det sker kun for de allerbedste portvine – som denne. Gæringen fortsætter til mosten er tør, før der tilsættes ren brandy. Druerne blev trampet i Vale de Mendiz, mens den færdige port er lagret i Vila Nova de Gaia.

Colheita port er karakteriseret ved fadlagring fremfor flaskelagering. Derfor er farven brun eller teglfarvet, og en stor duft af modne og tørrede frugter med et strejf af blomme og abrikos. Smagen er kompleks, blød, rund og sødmefyldt, med en let krydret frugtsmag i baggrunden. Syren er med til at give denne portvin karakter og en lang eftersmag.

Colheita Port er fantastisk som en drink alene efter et måltid, eller en kold vinterdag foran pejsen. Den kan serveres til nødder, tørrede frugter såsom rosiner, fersken og abrikos. Eller desserter baseret på æg, frugt, kaffe og vanilje. Afkølet kan den også serveres som aperitif.

Land: Portugal
Område: Covelinhas/Pombal, Douro
Ejer: Niepoort (Vinhos), S.A.
Winemaker: Dirk van der Niepoort & Luis Seabra
Masterblender: José Nogueira
Type: Portvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Skifer
Vinstokke: Mere end 60 år gamle. 4.000-6.000 stokke pr. ha.
Druesammensætning: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tina Roriz m.fl.
Høst: Druerne håndplukkes i september/oktober
Gæring: Lagares - stentrug hvor druerne presses med fødderne
Lagring: 16 år i over 50 år gamle 500-600 liters træfade
Alkohol: 20 %
Restsukker: 99,2 g/ltr.
Total syreindhold: 4,41 g/ltr.
SO2 total: 47 mg/ltr.
PH: 3,52
Baumé: 3,5

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine