http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Lanson Black Label Brut - 9 ltr.Mas Compagne Syrah Rosé - Økologisk

Morgadio da Calcada Vintage Port 2015
Forstør billede


Morgadio da Calcada Vintage Port 2015

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 53480

Morgadio da Calçada

Vintage Port 2015

Morgadio da Calçada er resultatet af et partnerskab mellem de to kendte Douro-familier Villas Boas og Niepoort. For Dirk van der Niepoort, er dette en chance for at udforske det fantastiske vinområde Provezende i Dourodalen m.h.t. både vin og portvin.

Denne Vintage Port er produceret på udvalgte druer og lagret 2 år. Druerne til denne portvin kommer fra forskellige vinmarker i hjertet af Dourodalens demarkerede vinområde ved Cima Corgo.

Druerne presses til vin traditionelt - med fødderne i ”Lagares”. Lagares er et stentrug på typisk 4 x 4 meter, hvor de håndplukkede druer hældes i efter høsten, for herefter at trædes med fødderne af bønderne om aftenen. Normalt trædes 2 + 2 timer, hvor de første 2 timer er koncentreret trædning under trædemesterens anvisninger. De sidste 2 timer er fri trædning ofte til harmonikamusik, hvor man kan suse lidt rundt på må og få i karret.  Efter de 4 timer stiger stilke og skaller til tops og mosten begynder at gære.

Det hører i dag til sjældenhederne at man presser druerne med fødderne, og det sker kun for de allerbedste portvine – som denne. Gæringen fortsætter til mosten er tør, før der tilsættes ren brandy.

Lagringen foregår i små gamle egetræsfade i Niepoorts kældre i Vila Nova de Gaia i mindst 2 år før aftapning.

Morgadio da Calçada Vintage Port er perfekt til blåskimmeloste og søde desserter

Land: Portugal
Område: Cima Corgo, Douro
Ejer: Niepoort (Vinhos), S.A.
Winemaker: Dirk van der Niepoort & Luis Seabra
Masterblender: José Nogueira
Type: Portvin
Årgang: 2015
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Skifer
Vinstokke: Mere end 30 år gamle. 4.000-6.000 stokke pr. ha.
Druesammensætning: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tina Roriz m. fl.
Høst: Druerne håndplukkes i september/oktober
Gæring: Lagares - stentrug hvor druerne presses med fødderne
Lagring: 2 år i portvinstanke
Alkohol: 19,5 %
Restsukker: 104 g/ltr.
Total syreindhold: 5,06 g/ltr.
Baumé: 3,8

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen




Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine