Produkter

Famille Bougrier Rosé d´Anjou AOP

46300
Aperitif
Aperitif
Fjerkræ
Fjerkræ
Grillret
Grillret
Salater
Salater

Skala

Beskrivelse

Famille Bougrier, Rosé d’Anjou

Siden 1885 har seks generationer af BOUGRIER- familien produceret vin i Loire-dalen. De fine og lette vine er fremstillet med den største respekt for jorden og de mennesker, der bor i området. Vingården, Les Caves de l’Angevine, ligger i området Messemé sydøst for Saumur, i hjertet af Anjou-vingården, hvor det bedste terroir findes.

Jorden består af metamorfe og krystallinske klipper (skifer, sandsten m.m.) eller kalkstens- mergel, som med deres placering mellem vest og øst indeholder masser af sand og grus.

Vinens fremstilling sker ved en let bundfældning efterfulgt af vinifikation ved lav temperatur (14-15 °C), for at gæringsaromaerne rigtig kan komme til deres ret. Opbevares på rustfri ståltanke uden kontakt med ilt for at bevare de frugtige og friske smagsnuancer, når rosévinen rammer ganen.

Blandingen af traditionelle druer (Gamay og Grolleau) giver en kraftig farve og yderst behagelige aromaer af jordbær og hindbær, en blød og rund frugtsmag. En smule sødme i denne vin afbalanceres perfekt af en forfriskende tøre og lang finish af søde kirsebær.

Velegnet til en grillaften eller havefest, hvor der serveres salater, krydret mad og fjerkræretter, samt selvfølgelig som aperitif. Serveres afkølet (10-12 °C).

Information

Land
Frankrig
Region
Loire
Årgang
2022
Alc %
11,0
Lukning
Skruelåg
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Gamay
- Grolleau
Anvendelse
- Aperitif
- Fjerkræ
- Grillret
- Salater
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Halv tør
Download som PDF