http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Menicucci Ginesia Montepulciano d'AbruzzoMonin Sirup de Hazelnut

Pineau Des Charentes Red - Maine Giraud
Forstør billede


Pineau Des Charentes Red - Maine Giraud

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 34021

Pineau des Charentes Rouge

Le Maine Giraud, Frankrig

Historien bag Pineau des Charentes er tæt forbundet med cognac da ca. 20% består af cognac. Egentlig er Pineau des Charentes opstået ved en fejl eller et tilfælde, som gør historien lidt sjovere.

Ifølge legenden opstod Pineau des Charentes under høsten i 1589, da en cognacproducent ved et uheld tilsatte druemost i et fad, som han mente var tom, men i virkeligheden indeholdt den cognac. Dette skete i Burie, som ligger ca. 12 km nordøst for Cognac by.

Blandingen blev behørigt lagt i kælderen med henblik på gæring, og et par år senere, blev fadet hentet op fra kælderen og blev efter smagningen anset for at indeholde den drik, der nu er forbundet med regionen Charente og floden Charentes, der går gennem hele Cognac området. Drikken kaldes for Pineau des Charentes.

Fremstillingen af Pineau er rimelig simpel, når man først har produceret sin cognac, for den færdige cognac, blandes med noget frisk og ugæret most. Her bruger man oftest lidt mere modne druer, for at få mere sødme i det færdige produkt.

Er druemosten produceret på grønne druer fås en lys Pineau, mens hvis man som her har produceret på blå druer giver det en rødbrun Pineau. Herudover kan smagen reguleres ved hjælp af lagringen, som det også er kendt fra Cognac.

Blandingsforholdet er ca. 20% cognac og 80% ugæret most. Denne blanding lagres i nogle år, hvorefter man har det færdige produkt.

En ganske almindelig Pineau bliver lageret i ca. 1½ - 3 år, men her er der igen mulighed for at lave noget udover det sædvanlig ved at øge lagringstiden, som i dette tilfælde med Pineau des Charentes Rouge, Le Maine Giraud, der er lagret hele 4 år i egetræsfade. Lagringen foregår på samme måde som cognac.

Pineau des Charentes Rouge, Le Maine Giraud har en intens kirsebær rød farve. Duften har noter af frisk hindbær og kirsebær, mens smagen er frisk og fyldig, med en lang og vedholdende sødmefyldt eftersmag.

Denne sødlige hedvin, kan anvendes til adskillige formål. F.eks. kan den serveres afkølet som en aperitif, som dessertvin eller til kaffen.

Land: Frankrig
Område: Cognac
Ejer: GAEC du Maine Giraud
Winemakere: Pascal & Philippe Durand
Type: Dessertvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Druesammensætning: Merlot og Cabernet Sauvignon
Blandingsforhold: 80 % druemost og 20 % Cognac
Lagring: 4 år på franske egefade
Alkohol: 18 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-12ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

 

05.12.2011 Medaljer til Chile

Sølvmedaljer til Carta Vieja

Carta Vieja Chardonnay Prestige og
Carta Vieja Cabernet Sauvignon Ltd. Release fik begge en flot sølvmedalje ved
Concours Mondial de Bruxelles Chile 2011