Produkter

Castello d´Albola Vinsanto del Chianti Classico

34715
Chokolade
Chokolade
Dessert
Dessert
Ost, kraftig
Ost, kraftig
Sød dessert
Sød dessert

Skala

Beskrivelse

Castello D´Albola

Vin Santo del Chianti Classico DOC, Italien

Middelalderlandsbyen Castello d’Albola ligger på de storslåede Chianti bakker, i en unik beliggenhed kendt for sin charme og for det stemningsfulde og unikke landskab.

Castello D´Albola er én af Zonin familiens 10 italienske vingårde fra de klassiske vinregioner. Derudover ejer Zonin familien også en vingård i Virginia i U.S.A.

Zonin har ejet vingården i over 30 år. I den periode har de udvidet vinmarkerne og restaureret ejendommen, som i dag dækker 900 hektar, hvoraf de 150 er beplantet med vinstokke. Her er også plads til mere end 4.000 oliventræer.

Vinmarkerne, hvorfra druerne til denne vin kommer, er placeret i Pian d´Albola i bjergene i kommunen Radda i Chianti provinsen. Den lerholdige undergrund med store sten gør, at jorden holder længere på varmen.

Castello D´Albola, Vin Santo har en ravgul farve. Duften, i denne naturligt søde dessertvin, har masser af tropiske frugter, med strejf af citrusfrugt og honning. Smagen har en intens og koncentreret frugtsødme, men med et friskt citruspræg i eftersmagen. En helstøbt dessertvin af høj klasse.

Castello D´Albola, Vin Santo, er særdeles velegnet til søde desserter samt blåskimmelost.

 

 

Information

Land
Italien
Region
Toscana
Distrikt
Chianti Classico
Årgang
2006
Alc %
16,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
50 cl
Antal pr. kolli
12
Druetype
- Malvasia del Chianti
- Trebbiano Toscano
Anvendelse
- Chokolade
- Dessert
- Ost, kraftig
- Sød dessert
Lagring
8 års fadlagring
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Sød
Download som PDF