http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Laroche, ChablisSimon-Selosse Grand Cru Premieres Saveurs Champagne

PSI 2015 - Pingus
Forstør billede


PSI 2015 - Pingus

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 1
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 10070

PSI 2015

Ribera del Duero

Vinen er opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet – det seneste resultat af Peter Sisseck’s dybe engagement i Ribera del Duero.

Vinen er skabt på 100% Tempranillo købt fra en række vinbønder, som indtil for få år siden blev betalt for, og derfor også sigtede efter kvantitet. Nu har de indledt et samarbejde med Peter Sisseck og hans partner Pablo Rubio, der i første omgang går ud på at efterstræbe kvalitet frem for kvantitet.

Projektet er markant forskelligt fra Flor de Pingus, og det handler mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, end om at præstere voldsomme vine, der om ikke andet slår benene væk under verdenspressen.

Den er mørk i glasset - naturligvis - og så byder den sig til med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombær likør.

Derpå er vinen intens og velsmagende i munden, og nedenunder er der en pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

En god begyndelse fra en legelysten Peter Sisseck, og et smukt eksempel på, at behersket anvendelse af større og ældre fade kan være svært vanedannende.

Det græske bogstav PSI fungerer også som symbol for psykologien, og måske er målet for PSI efterhånden som projektet udvikler sig, at finde ind til selve sjælen i Ribera del Duero ved at tage afstand fra mange af de moderne teknikker, der anvendes i regionen i dag såvel i marken som i vinkælderen.

Land: Spanien
Område: L.A HORRA regionen i Ribera del Duero
Ejer: Peter Sisseck
Årgang: 2015
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Druesammensætning: 100% Tempranillo
Alkohol: 14,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 15-17°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".