http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
La Trucha, Albariño Rias BaixasWhinfield Estate, Chardonnay

Viña Altamar Tempranillo
Forstør billede


Viña Altamar Tempranillo

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 24215

Viña Altamar Tempranillo

Toro

Lidt nord for Madrid ligger områderne Ribera del Duero og Toro. Her produceres noget af den bedste vin i Spanien. Områderne er gennemskåret af floden Duero, og de fleste vinmarker ligger i 700 til 800 meters højde. Klimaet er kontinentalt, men de højtbeliggende vinmarker betyder, at modningssæsonen er kort sammenlignet med andre områder i Spanien. Først i juni kan man være sikker på, at der ingen nattefrost er, og allerede i starten af oktober begynder man at se frost igen.

Tinto del Toro-druen (lokal variant af tempranillo) dominerer i området, og i modsætning til i Rioja er der her ikke tradition for at blande druerne, selv om nogle få i de senere år er begyndt at blande en smule Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec i vinene. Omkring en tredjedel af vinstokkene er mere end 50 år gamle og 3 procent er over 100 år.

I Ribera del Duero og Toro har de meget gamle vinstokkene kunne trives gennem århundreder og har hvert år givet en ny høst af druer, der på fornemmeste vis udtrykker områdets særlige terroir, der skyldes Douro flodens tilstedeværelse.

Viña Altamar Toro, Tempranillo har en dyb rød farve og en aroma der eksploderer i modne bærfrugter med delikate violer og underliggende noter af tobak, ristet kaffe og asiatiske krydderier. Smagen er fyldt med intense røde og sorte bærfrugter og brændt kaffe og asiatiske krydderier. Forfriskende syre og ungdommelig tannin holder smage frisk. Lang og vedvarende eftersmag med masser af frugt.

 Land: Spanien
Område: D.O. Toro
Ejer: Hammeken Cellar
Årgang: 2017
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Vinstokke: over 45 år gamle
Druesammensætning: Tempranillo (lokalt navn: Tinto del Toro)
Høst: Druerne håndplukkes. 20 hl/ha
Gæring: Kold maceration i 48 timer ved 5ºC, herefter gæring ved 25-26ºC i 12-15 dage.
Lagring: 6 måneder i 2 år gamle franske 225 liters egetræsfade
Alkohol: 13,5 %
Restsukker: 0,6 g/ltr
Total syreindhold: 5,4 g/ltr.
PH: 3,46

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

 

24.07.2014 Aurora blandt Verdens bedste vine!

Aurora Moscatel nr. 56 af verdens bedste vine!

Aurora Moscatel er blevet placeret som nr. 56 af de 100 bedste vine i verden, og er den højest placerede brasilianske vin på listen! Vinen er desuden den næstbedste mousserende vin (eksklusive champagne) på listen.

Det er ”World Association of Journalists and Writers of Wine and Spirits” (WAWWJ) der har udarbejdet listen på baggrund af 51.617 medaljer uddelt i 75 internationale konkurrencer i 67 lande.

Se hele listen på www.wawwj.com