Produkter

Pernod

5300

Beskrivelse

Pernod er en stærk alkoholisk drik med en anisagtig smag og en karakteristisk grøn farve. Den er en type af den klassiske franske anisette-likør, som er kendt for sin glatte og søde smag, samt sin evne til at blive fortyndet med vand og danne en uigennemsigtig hvid tåge.

Pernod blev oprindeligt udviklet i 1805 af franskmanden Henri-Louis Pernod, og den har siden da været en populær spiritus i Frankrig og mange andre lande verden over. Dens høje alkoholprocent på typisk 40-45% giver den en stærk og kraftig smag, som kan nydes som en aperitif før måltiderne eller som en digestif efter måltidet.

Traditionelt set blev Pernod blandet med koldt vand, hvilket forårsagede en kemisk reaktion mellem anisens æteriske olier og vandet, hvilket skabte den karakteristiske uigennemsigtige tåge. Denne blanding af Pernod og vand kaldes ofte en "Pernod-ricard" eller en "Pastis", og den er en populær måde at nyde spiritussen på i Frankrig.

Pernod kan også bruges som en ingrediens i forskellige cocktails og drikkevarer, som f.eks. en "Sazerac" eller en "Pernod Sour". 

Information

Land
Frankrig
Alc %
40,0
Lukning
Skruelåg
Størrelse
70 cl
Antal pr. kolli
6
Download som PDF