Produkter

A.H. Riise 1888 Copenhagen Gold Rom

3210

Beskrivelse

A.H. Riise 1888 Copenhagen Rum

Saint Thomas

Dette eksklusive rommærke er skabt som en hyldest til én af de mest markante og entreprenante danskere, apoteker og etatsråd A.H. Riise, som var bosat og virkede på de tidligere Dansk Vestindiske Øer i perioden 1838 til 1878.

Den første apoteker på Skt. Thomas blev cand. pharm. Albert Heinrich Riise, som ved kongelig resolution i 1838 fik privilegium på at drive apotek i hovedstaden på Dansk Vestindien, Charlotte Amalie.

A.H. Riise stammede oprindeligt fra Ærø hvor han blev født den 11. september 1810 i Brogade nr. 28 i Ærøskøbing, som søn af en købmand der tillige også var kaptajn (Jens Christian Riise).

Efter endt uddannelse, i København, på det Kgl. Vajsenhus Apotek, drog A.H. Riise af sted til Vestindien, hvor han den 27. januar 1842 blev viet i Frederikssted på St. Croix til Henriette Marie Worm. I 40 år levede de 2 ægtefæller et sjældent lykkeligt liv og opfostrede sammen 13 børn.


Året efter, i 1843, anlagde A.H. Riise St. Thomas Apotek på adressen Dronningensgade nr. 6 i Charlotte Amalie.

Der var internationalt format over København, da byen i 1888 var vært for den store nordiske industri- landbrugs- & kunstudstilling. Udstillingen åbnede den 18. maj på et areal som dækkede den nuværende Rådhusplads, Tivoli og Industriforeningens bygning.

A.H. Riise deltog også på den store nordiske udstilling på den vestindiske pavillon med sin rom og blev der belønnet med en guldmedalje for et ”Ypperligt” produkt. Det er denne hæder og begivenhed, som vi fejrer med lanceringen af denne specielle 1888 Gold Medal Edition Rum.

Information

Land
VV
Region
Saint Thomas
Alc %
40,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
70 cl
Antal pr. kolli
6
Download som PDF