http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Cavino Nemea Grande ReserveLehman Hesketh Mk. 01

A.H. Riise 1888 Copenhagen Rum
Forstør billede


A.H. Riise 1888 Copenhagen Rum

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.700 ltr.

Varenr: 3210

A.H. Riise 1888 Copenhagen Rum

Saint Thomas

Dette eksklusive rommærke er skabt som en hyldest til én af de mest markante og entreprenante danskere, apoteker og etatsråd A.H. Riise, som var bosat og virkede på de tidligere Dansk Vestindiske Øer i perioden 1838 til 1878.

Den første apoteker på Skt. Thomas blev cand. pharm. Albert Heinrich Riise, som ved kongelig resolution i 1838 fik privilegium på at drive apotek i hovedstaden på Dansk Vestindien, Charlotte Amalie.

A.H. Riise stammede oprindeligt fra Ærø hvor han blev født den 11. september 1810 i Brogade nr. 28 i Ærøskøbing, som søn af en købmand der tillige også var kaptajn (Jens Christian Riise).

Efter endt uddannelse, i København, på det Kgl. Vajsenhus Apotek, drog A.H. Riise af sted til Vestindien, hvor han den 27. januar 1842 blev viet i Frederikssted på St. Croix til Henriette Marie Worm. I 40 år levede de 2 ægtefæller et sjældent lykkeligt liv og opfostrede sammen 13 børn.


Året efter, i 1843, anlagde A.H. Riise St. Thomas Apotek på adressen Dronningensgade nr. 6 i Charlotte Amalie.

Der var internationalt format over København, da byen i 1888 var vært for den store nordiske industri- landbrugs- & kunstudstilling. Udstillingen åbnede den 18. maj på et areal som dækkede den nuværende Rådhusplads, Tivoli og Industriforeningens bygning.

A.H. Riise deltog også på den store nordiske udstilling på den vestindiske pavillon med sin rom og blev der belønnet med en guldmedalje for et ”Ypperligt” produkt. Det er denne hæder og begivenhed, som vi fejrer med lanceringen af denne specielle 1888 Gold Medal Edition Rum.

Land: USA - United States Virgin Islands (Tidligere Dansk Vestindien)
Område: Saint Thomas
Ejer: A.H.RIISE RUM LLC
Type: Rom
Flaskestørrelse: 70 cl
Lukning: korkprop
Alkohol: 40 %

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

06.12.2010 Australsk topvin

TOPVIN: Willunga 100 Grenache

2010 har været et særdeles positivt år for Willunga 100 Grenache. Vinen er blevet rosende omtalt flere gange af bl.a Oz Clarke, Jancis Robinson og The Wine Gang UK. Senest har Janice Robinson nævnt Willunga 100 Grenache i Financial Times i "Jancis Robinson’s top 100 red wines", og Olly Smith gav en fremragende anmeldese i The Mail on Sunday, Live Magazine

Se hele beskrivelsen her