http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mouton Cadet RougeBrøndum Snaps 35 cl

A.H. Riise X.O. 6-20 Year Reserve Rum
Forstør billede


A.H. Riise X.O. 6-20 Year Reserve Rum

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.700 ltr.

Varenr: 3215

A.H. Riise X.O. Reserve Rum 6-20 year

Saint Thomas

Dette eksklusive rommærke er skabt som en hyldest til én af de mest markante og entreprenante danskere, apoteker og etatsråd A.H. Riise, som var bosat og virkede på de tidligere Dansk Vestindiske Øer i perioden 1838 til 1878.

Den første apoteker på Skt. Thomas blev cand. pharm. Albert Heinrich Riise, som ved kongelig resolution i 1838 fik privilegium på at drive apotek i hovedstaden på Dansk Vestindien, Charlotte Amalie.

A.H. Riise stammede oprindeligt fra Ærø hvor han blev født den 11. september 1810 i Brogade nr. 28 i Ærøskøbing, som søn af en købmand der tillige også var kaptajn (Jens Christian Riise).

Efter endt uddannelse, i København, på det Kgl. Vajsenhus Apotek, drog A.H. Riise af sted til Vestindien, hvor han den 27. januar 1842 blev viet i Frederikssted på St. Croix til Henriette Marie Worm. I 40 år levede de 2 ægtefæller et sjældent lykkeligt liv og opfostrede sammen 13 børn.

Året efter, i 1843, anlagde A.H. Riise St. Thomas Apotek på adressen Dronningensgade nr. 6 i Charlotte Amalie.

A.H. Riise X.O. Reserve er en udsøgt rom fra Vestindien. Den er håndblended af flere forskellige rom destillater som er op til 20 år gamle, og har en flot gylden let mahogniagtig farve.

I smagen er denne Rom i absolut særklasse med sin dybe frugtagtige og fyldige smag med komplekse nuancer af orange, mango, papaja og vanilje afsluttende med en fløjlsagtig blød og delikat sødmefuld eftersmag.

Produktionen af denne ”Super Premium” Rom er stærkt begrænset. Hvert fad er specielt udvalgt af vor ”Master Distiller” og aftappet enkeltvis ”Single Barrel” hver flaske er desuden mærket med individuelt flaske og fad nummer samt aftapningsdato.

Land: USA - United States Virgin Islands (Tidligere Dansk Vestindien)
Område: Saint Thomas
Ejer: A.H.RIISE RUM LLC
Type: X.O. Rom
Flaskestørrelse: 70 cl
Lukning: Korkprop
Alkohol: 40 %

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

09.12.2011 Guldmedalje og trofæ til Alsace

Guldmedalje og Trofæ til Doppf au Moulin

Dopff au Moulin Gewurtztraminer Grand Cru Brand de Turckheim har fået både Guldmedalje og Trofæet "International Gewurtztraminer Trophy" ved International Wine Challenge 2011

Se hele beskrivelsen her

Se medaljerne hos IWC her