http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Château Maurac, Cru BourgeoisMorgadio da Calcada L.B.V. 2013

A.H. Riise Royal Danish Navy Rum
Forstør billede


A.H. Riise Royal Danish Navy Rum

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.700 ltr.

Varenr: 3225

A.H. Riise Royal Danish Navy Rum

Saint Thomas

Dette eksklusive rommærke er skabt som en hyldest til én af de mest markante og entreprenante danskere, apoteker og etatsråd A.H. Riise, som var bosat og virkede på de tidligere Dansk Vestindiske Øer i perioden 1838 til 1878.

Den første apoteker på Skt. Thomas blev cand. pharm. Albert Heinrich Riise, som ved kongelig resolution i 1838 fik privilegium på at drive apotek i hovedstaden på Dansk Vestindien, Charlotte Amalie.

A.H. Riise stammede oprindeligt fra Ærø hvor han blev født den 11. september 1810 i Brogade nr. 28 i Ærøskøbing, som søn af en købmand der tillige også var kaptajn (Jens Christian Riise).

Efter endt uddannelse, i København, på det Kgl. Vajsenhus Apotek, drog A.H. Riise af sted til Vestindien, hvor han den 27. januar 1842 blev viet i Frederikssted på St. Croix til Henriette Marie Worm. I 40 år levede de 2 ægtefæller et sjældent lykkeligt liv og opfostrede sammen 13 børn.

Året efter, i 1843, anlagde A.H. Riise St. Thomas Apotek på adressen Dronningensgade nr. 6 i Charlotte Amalie.

Denne rom er blevet genskabt efter den originale recept på den ”Royal Navy Rom” som Albert Heinrich Riise kreerede og leverede til flådens skibe, når de anløb havnen i Charlotte Amalie i det tidligere Dansk Vestindien

Denne enestående rom er håndblended i små partier af flere forskellige, op til 20 år gamle rom destillater af ”Vedderburn og Plummer” typen, som er en melasse baseret rom frembragt ved langsom gæring, og efterfølgende kedeldestilleret i den traditionelle ”Pot Still” til rom med 85% alkoholstyrke. Rommen er ikke koldfiltreret eller tilsat karamel.

Dette giver en fantastisk rom med en ekstremt mørk, næsten sort farve med komplekse toner af kaffe, anis, lakrids, brændt karamel, melasse, krydderier og cedertræ.

Dette kombineres med en eksotisk og elegant smag af pomerans og bergamot frugter afsluttende med en lang massiv, fed og sødmefuld eftersmag.

Land: USA - United States Virgin Islands (Tidligere Dansk Vestindien)
Område: Saint Thomas
Ejer: A.H.RIISE RUM LLC
Type: Navy Rom
Flaskestørrelse: 70 cl
Lukning: Korkprop
Alkohol: 40 %

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

 

15.09.2014 Medaljer til Boschendal

Dobbelt guldmedalje til Boschendal

Både Boschendal Lanoy og Boschendal Larone vandt guldmedalje ved den seneste MUNDUS VINI smagning i Tyskland

Se vinbeskrivelser her:
Boschendal Lanoy
Boshchendal Larone