Produkter

A.H. Riise Reserve Solera 1838 Rom

3245

Beskrivelse

A.H. Riise Family Reserve Solera 1838 Rum

Saint Thomas

Dette eksklusive rommærke er skabt som en hyldest til én af de mest markante og entreprenante danskere, apoteker og etatsråd A.H. Riise, som var bosat og virkede på de tidligere Dansk Vestindiske Øer i perioden 1838 til 1878.

Den første apoteker på Skt. Thomas blev cand. pharm. Albert Heinrich Riise, som ved kongelig resolution i 1838 fik privilegium på at drive apotek i hovedstaden på Dansk Vestindien, Charlotte Amalie.

A.H. Riise stammede oprindeligt fra Ærø hvor han blev født den 11. september 1810 i Brogade nr. 28 i Ærøskøbing, som søn af en købmand der tillige også var kaptajn (Jens Christian Riise).

Efter endt uddannelse, i København, på det Kgl. Vajsenhus Apotek, drog A.H. Riise af sted til Vestindien, hvor han den 27. januar 1842 blev viet i Frederikssted på St. Croix til Henriette Marie Worm. I 40 år levede de 2 ægtefæller et sjældent lykkeligt liv og opfostrede sammen 13 børn.

Året efter, i 1843, anlagde A.H. Riise St. Thomas Apotek på adressen Dronningensgade nr. 6 i Charlotte Amalie.

Family Reserve er en af apoteker Riise´s fineste og mest eksklusive rom ”blends” med en gennemsnits alder på 25 år. Der aftappes kun 3.000 flasker om året af denne unikke rom, som er udvalgt fra de bedste fade af A.H. Riise´s Master Destiller, og efterfølgende lagret på ”Solera Metoden”.

A.H. Riise Family Reserve har en klar dyb mahogniagtig farve med en delikat bouquet af orange, melasse, og eksotiske frugter. Smagen er kraftfuld og meget fyldig med toner af orange, puddersukker og tobak afsluttet med en krydret cremet lang sødmefuld eftersmag. En både magtfuld og delikat rom med stor finesse.

Oprindelig var denne rom kun forbeholdt familien Riise og blev derfor ikke kommercialiseret i almindelighed. Det er derfor med stor stolthed at vi nu kan tilbyde denne verdensklasse rom til Connaisseurs og andre Honoratiores.

Information

Land
VV
Region
Saint Thomas
Alc %
42,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
70 cl
Antal pr. kolli
6
Download som PDF