Produkter

Cuesta Amontillado Medium Dry Sherry

53650
Fisk, fed
Fisk, fed
Grillret
Grillret
Ost, mild
Ost, mild

Skala

Beskrivelse

Cuesta Amontillado Medium Dry Sherry

Firmaet Caballero Groups oprindelse stammer helt tilbage fra 1830, da Mr. José Cabaleiro do Lago involverede sig i fremstilling af sherry og likører.

Firmaet vokser og begynder at eksportere til England og Amerika i 1870, og i 1932 opkøbes bodegaerne José de la Cuesta og John William Burdon. Dette gjorde kun at firmaet fik endnu mere vokseværk.

Luis Caballeo Group blev dannet af Luis Caballero Noguera i 1944. Det var under hans ledelse at både den nationale og internationale distribution var organiseret og antallet af vinmarker blev forøget.

Bodegas José de la Cuesta har gennem tiden været en af mest anerkendte og kvalitetsbevidste leverandører til Cabarello gruppen.

Amontillado starter livet som Fino, men vinen bliver udsat for en stor mændge ilt og oxyderer derved en smule mere og opnår derved en brunere farve.

Duften er meget intens med nuancer af bl.a. brændte mandler, karamel og brændt hø. Smagen er stadig tør, med nuancer af nødder, mørk karamel, krydderuter og tobak. En kompleks og intens sherry, der stadig har letheden til gode og som ville passe glimrende til svamperetter, tun, grillet svinekød og mellemlagrede oste.

Information

Land
Spanien
Region
Jerez
Årgang
Non Vintage (NV)
Alc %
17,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Palomino
- Pedro Ximenez
Anvendelse
- Fisk, fed
- Grillret
- Ost, mild
Drueandel
- Palomino 95%
- Pedro Ximenez 5%
Lagring
7 års fadlagring
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Medium
Download som PDF