http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ackerman Muscadet Sèvre et Maine, Sur LieASK ØL nr. 4 - Sarurt

Cuesta Cream Sherry
Forstør billede


Cuesta Cream Sherry

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 53750

Cuesta Cream Sherry

Firmaet Caballero Groups oprindelse stammer helt tilbage fra 1830, da Mr. José Cabaleiro do Lago involverede sig i fremstilling af sherry og likører.

Firmaet vokser og begynder at eksportere til England og Amerika i 1870, og i 1932 opkøbes bodegaerne José de la Cuesta og John William Burdon. Dette gjorde kun at firmaet fik endnu mere vokseværk.

Luis Caballeo Group blev dannet af Luis Caballero Noguera i 1944. Det var under hans ledelse at både den nationale og internationale distribution var organiseret og antallet af vinmarker blev forøget.

Bodegas José de la Cuesta har gennem tiden været en af mest anerkendte og kvalitetsbevidste leverandører til Cabarello gruppen.

Cream blev tidligere kaldet Amorosos, der betyder ”kærlig” på spansk. Nogle navne er meget rammende og det er det mest naturlige i verden, at kalde cream for en kærlig vin. Cream er synonym med sødme, blødhed og samtidigt levende karaktertræk, der stammer fra den Oloroso der danner kroppen i vinen.

Farven på vinen er mørk mahogni. Smagen er meget intens med nuancer af bl.a. modne frugter, såsom blomme og daddel. Kakaoaromaer og rosiner kan også forekomme. Denne sherry har en meget fin balance mellem fylde og sødme. Velegnede retter hertil kunne være gorgonzola eller stilton oste med et ”touch” af orange.

Land: Spanien
Område: Jerez
Ejer: Luis Caballeo Group
Type: Sherry
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Sten og kalk
Druesammensætning: 75 % Palomino og 25 % Pedro Ximenez
Høst: Start september
Gæring: Temperaturkontrolleret stålfermentering
Lagring: Lageret op til 8 år, hvorefter den elegante Oloroso, blandet med PX bliver til en cream Sherry.
Lagringspotentiale: ca. 4 år
Alkohol : 17,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 7-9°C

pdf-icon

 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

06.12.2010 Australsk topvin

TOPVIN: Willunga 100 Grenache

2010 har været et særdeles positivt år for Willunga 100 Grenache. Vinen er blevet rosende omtalt flere gange af bl.a Oz Clarke, Jancis Robinson og The Wine Gang UK. Senest har Janice Robinson nævnt Willunga 100 Grenache i Financial Times i "Jancis Robinson’s top 100 red wines", og Olly Smith gav en fremragende anmeldese i The Mail on Sunday, Live Magazine

Se hele beskrivelsen her