http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bouchard Aîné & Fils Beaujolais-Villages La VigneronneLaroche, Chablis

Cuesta pedro Ximenez Sherry
Forstør billede


Cuesta pedro Ximenez Sherry

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 53850

Cuesta Pedro Ximenez Sherry

Firmaet Caballero Groups oprindelse stammer helt tilbage fra 1830, da Mr. José Cabaleiro do Lago involverede sig i fremstilling af sherry og likører.

Firmaet vokser og begynder at eksportere til England og Amerika i 1870, og i 1932 opkøbes bodegaerne José de la Cuesta og John William Burdon. Dette gjorde kun at firmaet fik endnu mere vokseværk.

Luis Caballeo Group blev dannet af Luis Caballero Noguera i 1944. Det var under hans ledelse at både den nationale og internationale distribution var organiseret og antallet af vinmarker blev forøget.

Bodegas José de la Cuesta har gennem tiden været en af mest anerkendte og kvalitetsbevidste leverandører til Cabarello gruppen.

Ifølge legenden blev Pedro Ximénez druen, bragt til Jerez - i det 16. århundrede - fra de Kanariske øer, i tasken på en soldat ved navnet Pedro Ximénez. Der kan også komme noget godt ud af krige, og brugen af Pedro Ximénez druen i sherryproduktionen har vist sig være en stor succes. Druen har den egenskab at den trives i den voldsomme spanske sol, og derved er velegnet til den tørring, der giver den meget sukkerholdige Pedro Ximénez sherry.

Farven er mørkebrun, nærmest sort. Aromaer af sveske, blomme samt toner af, appelsin, kaffe og kakao kan forekomme. Smagen, som er fyldig og fed, kan også frembringe noter af syltede blommer, kaffe og forskellige citrus frugter.

Velegnet mad til denne type sherry kunne være desserter som crème brûlée, vanilieis med ristede nødder eller blåskimmelost.

Land: Spanien
Område: Jerez
Ejer: Luis Caballeo Group
Type: Sherry
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Sten og kalk
Druesammensætning: 100 % Pedro Ximenez
Dyrkningsmetode: Druerne soltørres, herefter solera system.
Høst: Start september
Gæring: Temperaturkontrolleret stålfermentering
Lagring: Lagret op til 10 år i solera i de originale kældre i El Puerto de Santa Maria.
Lagringspotentiale: 5-7 år
Alkohol: 17 %
Anbefalet serveringstemp.: 7-8°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".