http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Cavino Nemea Grande ReserveA.H. Riise 1888 Copenhagen Rum

Calvados Cardinal
Forstør billede


Calvados Cardinal

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 12
Indhold: 0.700 ltr.

Varenr: 65920

4_stjerner_vinavisen4 Stjerner i VinAvisen: Der er modne søde æbler over duften af denne calva, og god frugt i smagen. Den har en lang og aromatisk eftersmag.

Calvados Cardinal Fine Calvados

Frankrig

Beliggende i Normandiet har området overført sit navn til den lokale brændevin, Calvados, der er destilleret på æbler, plukket i de bedste områder i Normandiet.

Calvados Cardinal er blevet produceret siden 1855, takket være Jean-François Cardinier. Efter flere forskellige jobs i Deauville i Calvados distriktet besluttede han at begynde æbleproduktion nær Saint-Lô i 1843. Senere påbegyndte han produktionen af cider, og endelig i 1855 kunne Jean-François præsentere Calvados Cardinal for første gang. “Cardinal“ var Jean-François Cardinier´s kælenavn som ung.

Calvados Cardinal produceres af most fra æbler. Æblerne, der anvendes til destillation, opdeles i tre kategorier; søde, bitre og syrlige, og man er i området generelt enige om, at den bedste smag opnås ved en blanding af 40% søde, 40% bitre og 20% syrlige æbler.

Den gærede æblesaft gennemgår efterfølgende en dobbelt destillering efter pot-still-metoden, i  modsætning til mange andre, som i dag anvender den kontinuerlige destillation.

Destillatet lagres på fade i minimum 2 år, inden det tappes, flaskes og sælges som calvados. Det er værd at bemærke sig den ofte utroligt lange holdbarhed – man kan stadig efter 50 år finde en duft af friske æbler i en god calvados.

Calvados kan nydes på mange måder, men områdets lokale befolkning ynder selv at få den serveret om morgenen som en morgenbitter eller om aftenen som en avec under eller efter måltidet.

Land: Frankrig
Område: Calvados
Alkohol: 40%
indhold: 70 cl

pdf-icon

 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.10.201 Mendocino Wine CO - Certificeret Co2-neutral

Vores californiske vinhus, Mendocino Wine Co. er certificeret CO2 neutral, og det endda uden at købe CO2-kvoter!

Det ene certifikat viser at Vingården Mendocinos vinmarker og den måde de håndterer disse er CCOF certificeret, hvilket svarer til EU's ØKO-mærke. Grunden til at ”kun” Paul Dolan er ØK-certificeret, er at her anvender de udelukkende druer fra egne kontrollerede marker.

Det andet certifikat viser at Vingården Mendocino behandler og producerer al den vin de får ind efter CCOF- standarder – altså efter EU's økologiske standarder, også selv om ikke alle druer er dyrket økologisk. Du finder vinene fra Mendocino Wine Co. her

{slimbox images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate GMA;images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate NOP}

Se også www.mendocinowineco.com/trade-media - med nyttig information, hvis du vil vide mere!