http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Carta Vieja Cabernet SauvignonRødvin Chile - Santa Corina, Cabernet Sauvignon

Rosenhof Sonnenuhr Riesling Spätlese
Forstør billede


Rosenhof Sonnenuhr Riesling Spätlese

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 40640

Rosenhof Riesling Spätlese, Feinherb Sonnenuhr

Mosel, Tyskland

Man har de sidste 2000 år lavet vin i Mosel området. De sidste 200 år har familien her lavet vin på Rosenhof, som ligger i byen Maring-Noviand - vest- nordvest for byen Bernkastel-Kues, hvilket er lige midt i Moseldistriktet, midt mellem byerne Trier og Cochem, der hvor floden virkeligt snor sig gennem det smukke landskab.

I dag hedder de Christina, Stefan Fritzen og den 8. generation er sikret i form af datteren - Franziska.

Rosenhof er en traditionel familieejet Mosel vingård, på 18 ha hvor alle de klassiske Mosel druer dyrkes, såsom Riesling, Müller-Thurgau, Gewürztraminer, Blauer Spätburgunder og Dornfelder, men de dyrker også internationale druer som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon og Merlot. Her produceres årligt 7000 liter pr ha, hvilket giver en årlig vinproduktion på ca. 168.000 flasker.

For 400 millioner år siden var Mosel området dækket af et stort hav, og efterhånden blev der på havets bund opbygget et cirka 10 km tykt lag sedimenter, der blev basis for de rhinske skiferbjerge. Senere vulkansk aktivitet og jordpladernes bevægelser væltede rundt på lagene og blandede dem, floderne skar sig ned igennem lagene, og erosionen nedbrød dem. Med det resultat, at jordbunden kan være vidt forskellig mellem to nabomarker. Man ser det på farven på de skarpe skifersten – rød, brun, gul, grå og blåsort. Hver med sin egen sammensætning af mineraler. Dette er med til at gøre tyske kvalitetsvine så varierede og spændende.

Rosenhof Riesling Spätlese feinherb er en særdeles mild Riesling, der begejstrer med sin mineralitet.Vinen har en behagelig duft af moden fersken og passionsfrugt samt diskret botrytis, der giver en elegant sødme.

Land: Tyskland
Område: Mosel
Ejer: Rosenhof
Årgang: 2014
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Blå skifer
Druesammensætning: 100 % Riesling
Lagring: Lagret i ståltanke
Alkohol: 11 %
Restsukker: 24,5 g/ltr.
Syreindhold: 6,9 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.: 8-10ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

26.09.2012 medalje til sydafrika

Sølvmedalje til Boschendal 1685 Chardonnay ved Mundusvini 2012

Boschendal har vundet medalje igen! Først kom guldmedaljen ved Mondial Awards i Bruxelles, efterfulgt af en guldmedalje ved Sydafrikas prestigefyldte Veritas Awards 2010. Seneste medalje er ved Mundusvini 2012, hvor Boschendal 1685 Chardonnay fik sølvmedalje.

Se hele beskrivelsen her