Produkter

Fattoria Lornano Chianti Colli Senesi DOCG

25150
Braiseret ret
Braiseret ret
Kalv
Kalv

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Fattoria Lornano Chianti Colli Senesi DOCG
Fattoria Lornano er en familieejet vingård i de sydvestlige bakker i Castellina (Chianti), Toscana. Beliggende mellem Firenze og Sienna, tættest på Firenze. Vingården er lokaliseret 300 m over havoverfladen i landsbyen Lornano, der udover kirken har én restaurant og denne familievingård.

Fattoria Lornano har været ejet af den samme familie siden 1904. I dag er det 4. generation - Nicolò and Galileo Pozzoli, der under kyndig ledelse af oenolog Franco Bernabei og konsulent Matteo Bernabei driver familievingården.

Familien har været en del af “Consorzio del Marchio Storico Chianti Classico Gallo Nero” siden det blev grundlagt i 1924. Dette “Consorzio” er sammensat af personer, der opsætter reglerne og standarderne for “Chianti Classico D.O.C.G.“. De sikrer sig, at alle vine med logoet af “Den Sorte Hane” overholder disse regler og standarder. De godkender kvaliteten af de vine, der er produceret på hver eneste vinmark under Chianti Classico D.O.C.G.

Ejendommen strækker sig over 180 ha, hvoraf 49 er plantet med vinstokke. 80 % af vinmarken er beplantet med 15 forskellige nøje udvalgte kloner af Sangiovese, der udtrykker al den autentiske karakter af denne gamle og fantastiske drue. De øvrige 20 % er beplantet med Merlot, Cabernet Sauvignon samt en lille procentdel af de hvide druer Trebbiano og Malvasia. Disse anvendes til den  berømte Vin Santo del Chianti Classico DOC.

Sangiovese-markerne består af kompakt kalkholdigt ler, rig på fossiler af alluvial oprindelse.

Druerne høstet mellem 3. og 19. oktober, og vinificeres i moderne rustfrie ståltanke, hvor drueskindet opblødes i vinen i 15-18 dage ved en temperatur på ca. 26° C. Når den alkoholiske gæring er afsluttet, begynder vinen sin malolaktiske gæring. Dette omdanner æblesyren i vinen til mælkesyre. Herefter lagres vinen på franske egefade i ca. 6 måneder.

Fattoria Lornano Chianti Colli Senesi har en intens rubinrød farve. I duften anes modne røde frugter på en krydret baggrund. Smagen er frisk, tør og ren med bløde tanniner.

Serveringstemperatur 15 – 18°C.

Information

Land
Italien
Region
Toscana
Distrikt
Chianti
Årgang
2019
Alc %
14,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Sangiovese
Anvendelse
- Braiseret ret
- Kalv
Drueandel
- Sangiovese 100%
Lagring
6 måneders fadlagring
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig
Download som PDF