http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Chianti Classico Riserva, Castello D’AlbolaMas la Chevaliere, Roqua Syrah Grenache

Hesketh, Clare Valley, Riesling
Forstør billede


Hesketh, Clare Valley, Riesling

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 43520

Hesketh

Clare Valley, Riesling

Hesketh Wine Company er et lille familieejet vinfirma i staten South Australia. De samarbejder med flere selvstændige avlere i regionen og behandler alle vinene som traditionelle vingårde ville gøre. Men i stedet for at forsøge at være alt for alle, så fokuseres der i stedet på at få det bedste ud af hver enkelt region og druesort. På den måde skabes et bredt, men alligevel meget individuelt og varieret sortiment.

Heskeths eget winery ligger i Barossa Valley, hvor Winemakerne Phil Lehmann og Charlie Ormsby plejer udviklingen af vinene og sikrer høj og konstant kvalitet. Phil Lehmann er søn af den legendariske Peter Lehmann fra Barossa.

Husets helt egen stil ”The Hesketh Style” er baseret på balance og kompleksitet, men endnu vigtigere - drikkevenlighed. Det giver vine med generøse smags- og aromastoffer, som også afspejler de vinmarker, druerne har været dyrket på.

Clare Valley er en af Australiens ældste vinområder, bedst kendt for Riesling vine. Det ligger i det midt nordlige South Australia, cirka 120 km nord for Adelaide. Dalen løber nord-syd, med Horrocks Highway som den vigtigste færdselsåre.

Druerne til denne vin, kommer fra Polish Hill og Watervale – to underregioner i Clare Valley. De varme dage med mange solskinstimer og de kolde nætter, giver det ideelle klima til dyrkning af Riesling, hvilket også har cementeret områdets status som Australiens Riesling ”hovedstad”.

Farven er lys strågul med lyse limegrønne nuancer. Den har en duft af frisk citron og lime med noter af parfumerede blomster. Smagen af violer, morbær og lyse bærfrugter giver vinen en feminin lethed og blomsterrig smag. En ung og frisk vin med strejf af citrus, brændenælde og grønne æbler. Sprød eftersmag, som tager mundvandet. Alt i alt en harmonisk velafbalanceret tør Riesling - en god repræsentant for druen og det ”terroir” den er dyrket i.

Hesketh, Clare Valley, Riesling egner sig til skaldyr og frisk kogt eller dampet fisk.

Land: Australien
Område: Clare Valley, South Australia.
Ejer: Hesketh Wine Company Pty. Ltd.
Årgang: 2014
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Druesammensætning: 100% Riesling
Høst: Marts
Gæring: Med skinkontakt i kun 2 timer.
Lagring: 100% ståltank
Lagringspotentiale: 2-4 år
Alkohol: 11,5 %
Ph-værdi: 3,05
Restsukker: 3,0 g/ltr.
Totale syreindhold: 6,68 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.: 8-10°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine