http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Carta Vieja Sauvignon BlancMoscatel Mistela La Cartuja

Châteauneuf du Pape Blanc, Domaine Vieux Lazaret
Forstør billede


Châteauneuf du Pape Blanc, Domaine Vieux Lazaret

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 12
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 35170

GULDMEDALJE! Vinder af Guldmedalje i konkurrencen ”Foire Aux Vins D’Orange” 2005

Châteauneuf-du-Pape

Domaine du Vieux Lazaret

Domaine de Vieux Lazaret ejes af familien Quiot, som har været bosiddende i byen Châteauneuf du Pape i omkring 300 år.

Jerome Quiot er President for d’Appellations d’Origine i Rhone - udnævnt direkte af den franske landbrugsminister.

Så snart druerne er høstet bliver de presset i en særlig skånsom presse med trykluft. Efter klaring af mosten gæres den ved lav temperatur omkring 20 grader. Det sker for at holde på druesmagen og bevare friskheden og de mange flygtige aromastoffer.

Før aftapning bliver vinene sterilfiltreret for at sikre en mikrobiologisk stabilitet. Alle vine tappes på de særlige flasker med de to nøgler. Disse flasker må kun benyttes af vindyrkere i Chateauneuf-du-Pape, der tapper deres vine på ejendommen.

Denne vin er fremstillet efter de fineste traditioner, Chateauneuf-du-Pape er en stolthed i hele Rhôhne regionen, dog er Chateuneuf-du-Pape Blanc en sjældenhed i vinens verden.

Vinen er fyldig og domineres med aromaer af frugt og afrundes med lang behagelig eftersmag.

Smagen er kompleks og frugtig, med stor fylde, og en elegant balance.

Velegnet til fisk, lyse kødretter og gedeoste.

Land: Frankrig
Område: Chateauneuf-du-Pape
Ejer: Family Quiot
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 90 ha
Jordbund: Vinmarkerne er dækket af sten, der i løbet af dagen optager solvarmen og i løbet af natten hjælper med at fremme modenheden i druerne.
Vinstokke: Vinstokkene er ca. 40 år gamle
Druesammensætning: 50% Grenache Blanc, 20% Bourboulene, 25% Clairette og 5% Rousanne
Produktion: 45.000 flasker pr. år. 3.500 liter/ha
Lagring: Lagret på i store egetræsfade
Alkohol: 13,5 %
Restsukker: < 2 g/liter
Anbefalet serveringstemp.: 8-10ºC

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

Rosévin



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

31.03.201 Medalje til Le Reviseur

Guldmedalje til Le Reviseur XO Cognac

Le Reviseur XO Cognac har vundet GULDMEDALJE ved San Francisco World Spirits Competition 2011. Konkurrencen blev afholdt 18.-20. marts 2011 på Hotel Nikko i San Francisco og var den 11. og hidtil største. 1.106 produkter fra 61 lande deltog i konkurrencen.

Se hele beskrivelsen her