http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Château Cantenac Brown 3. Cru Margaux 2014Riesling Blau Johan Klauss

Dopff au Moulin Pinot Gris Domaine Familial
Forstør billede


Dopff au Moulin Pinot Gris Domaine Familial

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 37580

Dopff au Moulin Pinot Gris Domaine Familial

Dopff au Moulin har fremstillet vin i den underskønne by Riquewihr siden 1574 og er et af verdens ældste familieejede vinfirmaer.

Pinot Gris druen blev indført i Alsace i det 16. århundrede. En berømt legende fortæller at sorten blev hjembragt fra Tokay (Ungarn) i 1565 af Baron Lazare de Schwendi, som tjente Habsburgerne i kampen mod tyrkerne. I virkeligheden kom Pinot Gris fra Bourgogne, hvor den stadig eksisterer under navnet Pinot Beurot. (I dag tegner Pinot Gris sig for 14% af vinmarkerne i Alsace)

Dopff au Moulin Pinot Gris Domaine Familial har en ungdommelig gylden farve med lyse reflekser, og en rig og intens aroma af modne gule frugter og honning. Smagen er silkeblød med masser af krop og fyldig bouquet.

Smagen indeholder let røget fadsmag, honning og modne gule frugter som ferskner og abrikos, hvilket er typisk for Pinot Gris med ”passerillage” (delvis soltørrede druer).

Vinen er velegnet som aperitif eller til aromatiske retter som foie gras, stegt kylling, røget fisk, fjervildt, og trøffelretter.

Anbefalet serveringstemperatur er 8-10° C.

Ejer: Dopff au Moulin
Land: Frankrig
Område: Alsace
Druesorter: 100% Pinot Gris
Alkohol: 13,5%
Restsukker: 38 g/ltr.

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen




Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

01.04.2011 - medaljer til Italien

Palazzo Maffei vinder medalje igen

Amarone della Valpolicella, Palazzo Maffei har igen vundet medalje. Denne gang ved Mundusvini i Tyskland, hvor det blev til en guldmedalje.

Vinen har tidligere vundet bronzemedalje ved "International Wine & Spirit Competition 2010"