http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Château Cantenac Brown 3. Cru Margaux 2014Carta Vieja Chardonnay

Dopff au Moulin Pinot Gris Domaine Familial
Forstør billede


Dopff au Moulin Pinot Gris Domaine Familial

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 37580

Dopff au Moulin Pinot Gris Domaine Familial

Dopff au Moulin har fremstillet vin i den underskønne by Riquewihr siden 1574 og er et af verdens ældste familieejede vinfirmaer.

Pinot Gris druen blev indført i Alsace i det 16. århundrede. En berømt legende fortæller at sorten blev hjembragt fra Tokay (Ungarn) i 1565 af Baron Lazare de Schwendi, som tjente Habsburgerne i kampen mod tyrkerne. I virkeligheden kom Pinot Gris fra Bourgogne, hvor den stadig eksisterer under navnet Pinot Beurot. (I dag tegner Pinot Gris sig for 14% af vinmarkerne i Alsace)

Dopff au Moulin Pinot Gris Domaine Familial har en ungdommelig gylden farve med lyse reflekser, og en rig og intens aroma af modne gule frugter og honning. Smagen er silkeblød med masser af krop og fyldig bouquet.

Smagen indeholder let røget fadsmag, honning og modne gule frugter som ferskner og abrikos, hvilket er typisk for Pinot Gris med ”passerillage” (delvis soltørrede druer).

Vinen er velegnet som aperitif eller til aromatiske retter som foie gras, stegt kylling, røget fisk, fjervildt, og trøffelretter.

Anbefalet serveringstemperatur er 8-10° C.

Ejer: Dopff au Moulin
Land: Frankrig
Område: Alsace
Druesorter: 100% Pinot Gris
Alkohol: 13,5%
Restsukker: 38 g/ltr.

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.10.201 Mendocino Wine CO - Certificeret Co2-neutral

Vores californiske vinhus, Mendocino Wine Co. er certificeret CO2 neutral, og det endda uden at købe CO2-kvoter!

Det ene certifikat viser at Vingården Mendocinos vinmarker og den måde de håndterer disse er CCOF certificeret, hvilket svarer til EU's ØKO-mærke. Grunden til at ”kun” Paul Dolan er ØK-certificeret, er at her anvender de udelukkende druer fra egne kontrollerede marker.

Det andet certifikat viser at Vingården Mendocino behandler og producerer al den vin de får ind efter CCOF- standarder – altså efter EU's økologiske standarder, også selv om ikke alle druer er dyrket økologisk. Du finder vinene fra Mendocino Wine Co. her

{slimbox images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate GMA;images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate NOP}

Se også www.mendocinowineco.com/trade-media - med nyttig information, hvis du vil vide mere!