http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Norkap AquavitBols Misty Peach

Dopff au Moulin Pinot Gris Vendanges Tardives de Riquewihr
Forstør billede


Dopff au Moulin Pinot Gris Vendanges Tardives de Riquewihr

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 12
Indhold: 0.375 ltr.

Varenr: 37722

Dopff au Moulin Pinot Gris Vendanges Tardives de Riquewihr

Dopff au Moulin har fremstillet vin i den underskønne by Riquewihr siden 1574 og er et af verdens ældste familieejede vinfirmaer.

Pinot Gris druen blev indført i Alsace i det 16. århundrede. En berømt legende fortæller at sorten blev hjembragt fra Tokay (Ungarn) i 1565 af Baron Lazare de Schwendi, som tjente Habsburgerne i kampen mod tyrkerne. I virkeligheden kom Pinot Gris fra Bourgogne, hvor den stadig eksisterer under navnet Pinot Beurot. (I dag tegner Pinot Gris sig for 14% af vinmarkerne i Alsace)

"Vendanges Tardives" betyder "sen høst" og fremstilles kun i særlig gode år. Pinot Gris Vendanges Tardive de Riquewihr kommer fra Grand Cru Schoenenbourg i Riquewihr. Vinmarkerne snor sig op ad de stejle skråninger nord for Riquewihr i en højde af 265 til 380 m.

De hele håndplukkede druer blev presset uden forudgående udblødning. Efterfølgende forsigtig omrøring af mosten og temperaturkontrolleret gæring er medvirkende til skabelsen af denne udsøgte vin.

Vinen har en gylden ravfarve og en aroma med røget trøffel, voks og frugt noter. Smagen er bemærkelsesværdig fyldig og langvarig med en velstruktureret syrlighed og stærk karakter.

Vinen er fremragende med frisk foie gras eller til varm blommetærte. Vinen kan også serveres til chokolade desserter.

Ejer: Dopff au Moulin
Land: Frankrig
Område: Alsace
Druesorter: 100% Pinot Gris
Alkohol: 12,5%
Restsukker: 67 g/ltr.
Flaskestørrelse: 50 cl

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

06.12.2010 Australsk topvin

TOPVIN: Willunga 100 Grenache

2010 har været et særdeles positivt år for Willunga 100 Grenache. Vinen er blevet rosende omtalt flere gange af bl.a Oz Clarke, Jancis Robinson og The Wine Gang UK. Senest har Janice Robinson nævnt Willunga 100 Grenache i Financial Times i "Jancis Robinson’s top 100 red wines", og Olly Smith gav en fremragende anmeldese i The Mail on Sunday, Live Magazine

Se hele beskrivelsen her