Produkter
Dopff Cremant d´Alsace Brut Nature BIO
Fisk, fed
Fisk, lys
Skaldyr
Skala
Beskrivelse
Dopff au Moulin
Crémant d’Alsace - Brut Nature - Økologisk, Alsace
Det var den innovative Julien Dopff der i starten af 1900-tallet fik demonstreret „methode champagnoise” og herefter forskede i to år, hvilket frembragte forløberen til en helt ny type vin: Cremant d’Alsace. Appellationen Cremant d’Alsace blev oprettet i 1976.
Druerne til denne vin er håndplukket fra marker omkring Riquewihr og Colmar. Vinmarkerne består af veldrænet lys sandet jord.
Druerne presses hele og begrænses til 100 liter most fra 150 kg druer. Den første gæring foregår i temperaturkontrollerede ståltanke., og den anden gæring foregår i flasken. Computerstyrede gyropaletter styrer ”remuage”-processen hvor flaskerne i faste intervaller roteres og vippes for at samle gærresterne, der herefter fjernes (dégorgement) efter 16 måneder.
Vinen har en lys gylden stråfarve, med en jævn strøm af fine bobler. Aromaen er fyldig og blomsteragtig. Smagen er tør og elegant mousserende med god længde.
Brut Nature er en tør frisk og økologisk mousserende vin der er let at drikke. Ideel som aperitif eller til et glas ved festlige lejligheder.
Information
- Pinot Grey
- Pinot Noir
- Pinot Blanc
- Fisk, lys
- Skaldyr
- Pinot Grey 25%
- Pinot Blanc 25%
- Pinot Noir 25%
- Drikkeklar