Produkter

Dopff Cremant d´Alsace Cuvee Julien Brut

51000
Fisk, fed
Fisk, fed
Fisk, lys
Fisk, lys
Skaldyr
Skaldyr

Skala

Beskrivelse

Det var den innovative Julien Dopff der i starten af 1900-tallet fik demonstreret „methode champag- noise” og herefter forskede i to år, hvilket frembragte forløberen til en helt ny type vin: Cremant d’Alsace. Appellationen Cremant d’Alsace blev oprettet i 1976.

Druerne til denne vin er håndplukket fra marker omkring Riquewihr og Colmar. Vinmarkerne består af veldrænet lys sandet jord.

Druerne presses hele og begrænses til 100 liter most fra 150 kg druer. Den første gæring foregår i temperaturkontrollerede ståltanke., og den anden gæring foregår i flasken. Computerstyrede gyropa- letter styrer ”remuage”-processen hvor flaskerne i faste intervaller roteres og vippes for at samle gær- resterne, der herefter fjernes (dégorgement) efter 18 måneder.

Vinen har en lys gylden stråfarve, med en jævn strøm af fine bobler. Aromaen er fyldig og blomsteragtig. Smagen er tør, fyldig, og elegant mousserende med god længde.

Cuvée Julien er en dejlig frisk mousserende vin der er let at drikke. Ideel som aperitif eller til et glas ved festlige lejligheder.

89/100 - Decanter World Wine Award, Cuvée julien

Information

Land
Frankrig
Region
Alsace
Distrikt
Riquewihr
Årgang
Non Vintage (NV)
Alc %
12,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Auxerrois
- Pinot Blanc
Anvendelse
- Fisk, fed
- Fisk, lys
- Skaldyr
Drueandel
- Auxerrois 50%
- Pinot Blanc 50%
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Tør
Download som PDF