http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Bouchard Aîné & FilsBouchard-logo

Førende Bourgogne familie og
vinhus gennem mere end 250 år.

Frankrig - Bourgogne

 

Stolte traditioner - store vine
På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ. Det er et af byens historiske bygninger, som lokalt kaldes ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene. Det er her det gamle vinhus Bouchard Aîné & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde

Historien
Vi skal finde starten på Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevin for at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg, at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med hans søn, at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune, og blev blandt de første virkelige vinkøbmænd idistriktet.

Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en central rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898), som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune. For få år siden var familien nødt til at lade sig overtage af et af de andre store Bourgognehuse. Men familiens ånd og traditioner videreføres

De 5 Sanser
Et besøg hos Bouchard Aîné & Fils er noget ganske særligt. Det skyldes ikke bare det smukke palæ, salene og kældrene, hvor de store vine lagrer. Men først og fremmest den viden og kærlighed til de enkelte vine og så ”5 Senses Trail”. Det er Bouchards særlige hyldest til vinen og de 5 sanser som berøres.

Man rører og føler på forskellige ting, som er lig smagen – f.eks. fløjl. Så ”ser” man den brillante farve og, hvordan vinen driver i glasset. Så ”snuser” man og fornøjes af den aroma/bouquet - frisk frugt, blomster, vilde bær, krydderier, læder, og hvad der ellers kan dukke op. Nu til ”smagen” hvor hele munden fyldes, så alle elementerne får en chance for at udfolde sig. Til sidst ”hørelsen”, vi får at vide, hvorfor vinen dufter og smager som den gør og vi nyder snakken om vinen. Efter besøget hos Bouchard Aîné & Fils kan man tilføje to nye dimensioner til sit vinliv: Forventningens glæde og genkendelsens glæde.

Vinene
Bouchard Ainé & Fils har vine fra 20 forskellige Bourgogne appellationer.Fra Chablis til Macon, gennem Côte de Nuits, Côte de Beaune og Côte Charlonnaise. Der er vine med den regionale Bourgogne appellation. Der er Villages appellationer som Mercurey, Volnay, Gevrey-Chambertin osv. Der er Premiers og Grands Crus (Charmes Chambertin, Corton osv.) Man gør meget ud af, at hver enkelt vin afspejler, nøjagtig hvor den kommer fra.

www.bouchard-aine.fr

 

 

Login


Webshop

Webshop-bestil-varer

Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine