http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vore vinhuse fra Champagne

lansonLanson Champagne

Lanson blev grundlagt i 1760 af François Delamotte og er dermed verdens 3. ældste champagnehus. Man valgte at anvende Malteserkorset som kendetegn, da sønnen Nicolas-Louis Delamotte var ridder af Malteser ordenen. I 1828 indgik han i et partnerskab med Jean-Baptiste Lanson, og firmaet fik sit navn „Lanson Pére et Fils” i 1837.

Lanson Champagne er det fjerde største champagnehus, og ejes i dag af familien Mora.

Lanson har siden begyndelsen valgt at lade Pinot Noir dominere i de fleste blends og i 1970’erne besluttede Victor Lanson kun at fremstille Champagne efter den traditionelle metode uden malolaktisk gæring.

Processen uden malolaktisk gæring garanterer en helt unik friskhed i champagnen og lader druernes oprindelige aroma udvikle sig helt perfekt.

Lanson_Jean-Paul-GandonOver 250 års erfaringer og know-how er omhyggeligt bevaret og videreført gennem generationer af winemakere. Jean-Paul Gandon har siden 1972 arbejdet hos Lanson og været winemaker  siden 1986. Han er om nogen indbegrebet af Lanson ypperlige kvalitet.

Lanson er i dag den mest solgte Champagne både i England og på restauranter i Paris. Desuden har både det engelske og spanske kongehus valgt Lanson som hofleverandør.

Terroir
Det helt særlige terroir i Champagne, er en unik kombination af jordbund, klima og druesorter, der tilsammen giver området mulighed for at fremstille nogle af verdens mest exceptionelle mousserende vine.

Druerne
Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier er de eneste tilladte druer til fremstilling af Champagne. Der er dog flere sekundære druesorter, såsom Pinot Blanc, Pinot Gris, Petit Meslier og Arbanne der anvendes, omend i meget små mængder.

Lagring
Lanson lagrer sine vine langt ud over hvad loven foreskriver. Som minimum lagres Black Label og Ivory Label 3 år, mens Gold Label, Extra Age og Noble Cuvee lagres minimum 5 år. Reglerne siger minimum 15 måneder.

www.lanson.com

 Login


Webshop

Webshop-bestil-varer

Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine