Produkter
La Bascula Casta Diva Moscatel
Aperitif
Chokolade
Dessert
Frugtnød
Ost
Skala
Beskrivelse
La Bascula Casta Diva
Moscatel
Spanien
La Bascula er opstået som et samarbejde mellem engelske Ed Adams og sydafrikanske Bruce Jack. Ed har en fortid som leder af store vinhandelsfirmaer i England og bestod i 1991 prøven, der gør, at han kan kalde sig Master of Wine. Bruce Jack er uddannet ønolog og har dyrket og fremstillet vin i Australien, Bordeaux, Californien og selvfølgelig i hjemlandet Sydafrika.
Casta Diva er en af perlerne i udvalget fra La Bascula. Dette er dessertvinen, der serveres ved kongelige bryllupper i Spanien.
Vinmageren Felipe Gutierrez de la Vega er manden bag dette mesterværk. Fra sine kun 12 hektar vinmarker høster han de fineste, fuldmodne Moscatell-druer. En stor del af druerne tørres ganske langsomt på stråmåtter og giver mosten sit usædvanligt høje sukkerindhold.
Som ny vin er Casta Diva allerede fantastisk, men Felipe insisterer på at lagre den på forskellige fade (Franske, ungarske og endog Kaukasiske) for at tilføje endnu et lag kompleksitet og raffinement.
Resultatet er en mageløs, koncentreret dessertvin med nærmest nektar-agtig fylde. Smagen er præget af appelsinskal, rosiner, honning og søde krydderier.
Luksus ud over alle grænser
Casta Diva Moscatel serveres på Restaurant Arzaks nyåbnede restaurant ”Ametsu” (= drøm på baskisk) beliggende i luksushotellet The Halkin by COMO i London.
Restaurant Arzak i San Sebastian, har fået tre Michelin stjerner, og er placeret som nr. 8 på ”the World’s 50 Best Restaurant List”. Den har eksisteret siden 1897.
Elena Arzak er 4. generation på restauranten, og kåret som ”the Worlds Best Female Chef 2012”.
BRONZEMEDALJE - Decanter World Wine Awards 2013 (årgang 2010)
COMMENDED: Decanter World Wine Awards 2010
SØLVMEDALJE: Decanter World Wine Awards 2008
Information
- Chokolade
- Dessert
- Frugtnød
- Ost
- Drikkeklar